avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procedura prealabila neindeplinita
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procedura prealabila neindeplinita

Buna ziua,

In cazul in care reclamantul nu a anexat la cererea de chemare in judecata dovada plangerii prealabile, se poate invoca exceptia inadmisibilitatii?
Pot sa invoc art. a09 din c.pr.civ?
Art. 109. - Oricine pretinde un drept împotriva unei alte persoane trebuie să facă o cerere înaintea instanţei competente.
Sesizarea instanţei se poate face numai după îndeplinirea unei proceduri prealabile, dacă legea prevede în mod expres aceasta. Dovada îndeplinirii procedurii prealabile se va anexa la cererea de chemare în judecată.
Neîndeplinirea procedurii prealabile nu poate fi invocată decât de către pârât prin întâmpinare, sub sancţiunea decăderii.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:13, 23 Mai 2011
cred ca ati confundat doi termeni: 'plangere prealabila' - valabila doar in procesul penal, si ' procedura prealabila' - valabila doar in civil contencios administrativ. reformulati situatia pentru a clarifica.
Din greseala in loc de procedura prealabila am scris plangere prealabila.

se poate ridica in fata instantei aceasta exceptie.:)
Daca natura cauzei impune parcurgerea procedurii prealabile, actiunea va fi respinsa .Ce obiect are dosarul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila sebastian23 sebastian23 Am facut procedura prealabila in decembrie 2010 prin care solicitam punctul de vedere cu privire la neacordarea sporului pentru munca ... (vezi toată discuția)
Incheiere evidenta succesiuni Ramona1982 Ramona1982 vara mea e reclamanta intr-un partaj judiciar. este obigatorie incheierea privind evidenta succesiunior pt a se desfasura in continuare procesu? se depune de ... (vezi toată discuția)
Dovada comunicare somatie de plata beegees beegees Buna ziua Am promovat actiune in instanta in baza art 1013 su CPC - ordonanta de plata - iar instanta mi-a cerut sa fac dovada comunicarii somatiei cf art ... (vezi toată discuția)