avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire impozit apartament nou
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire impozit apartament nou

conform legii locuintei nr 114 din 1996, actualizata pana in noiembrie 2009, Art 10 :"Proprietarii locuintelor noi, persoane fizice, sunt scutiti de plata impozitului pe cladire timp de 10 ani de la data dobandirii locuintei.
In cazul instrainarii locuintei in conditiile prezentei legi, noul proprietar nu mai beneficiaza de scutirea de impozit"

In cazul in care am cumparat un apartament in calitate de PF de la un dezvoltator PJ in 2009, sunt scutit de la impozit?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:18, 20 Mai 2011
Nu va incadrati in prevederile acestei legi. Cititi tot articolul 10 dar si corpul legii in ansamblu ca sa intelegeti cui i se adreseaza ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit b.mariana b.mariana in baza carei legi esti scutit de plata impozitului local pe o perioada de 10 ani,in cazul unei constructii noi? (am citit ca ar exista o astfel de lege);daca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire robertrobert0000 robertrobert0000 buna ziua vreau sa stiu si eu daca platesc impozit in primi 10 ani la o cladire facuta pe un teren acordat cu titlu gratuit de la primarie pentru tineri ... (vezi toată discuția)
Scutirea impozitului pe cladiri ! desprelegi desprelegi Comform legi proprietati si a codului fiscal in vigoare exista o baza legala de scutire a impozitului pe cladire in cazul in care o constructia este noua ... (vezi toată discuția)