avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe cladire

buna ziua
vreau sa stiu si eu daca platesc impozit in primi 10 ani la o cladire facuta pe un teren acordat cu titlu gratuit de la primarie pentru tineri casatoriti
Cel mai recent răspuns: robertrobert0000 , utilizator 11:16, 20 Iulie 2012
robertrobert0000 a scris:

buna ziua
vreau sa stiu si eu daca platesc impozit in primi 10 ani la o cladire facuta pe un teren acordat cu titlu gratuit de la primarie pentru tineri casatoriti

chiar nu stie nimeni un raspuns

Sunteti scutit la plata impozitului pe cladire 10 ani de la data dobandirii (terminarii).

Cod fiscal , art 284 :
...
(13) Impozitul pe clădiri nu se datorează pentru clădirea unei persoane fizice, dacă:

a) clădirea este o locuinţă nouă, realizată în condiţiile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sau

b) clădirea este realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, aprobată cu modificări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările şi completările ulterioare.

(14) Scutirile de impozit prevăzute la alin. (13) se aplică pentru o clădire timp de 10 ani de la data dobândirii acesteia. În cazul înstrăinării clădirii, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar al acesteia.
...

[ link extern ]
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit casa mariana_d mariana_d Hristos A Inviat! Buna seara tuturor, va rog frumos sa ma ajutai cu o informatie: stiu ca exista o lege in baza careia, pentru un imobil nou construit ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit b.mariana b.mariana in baza carei legi esti scutit de plata impozitului local pe o perioada de 10 ani,in cazul unei constructii noi? (am citit ca ar exista o astfel de lege);daca ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinte proiectareconstructii2007 proiectareconstructii2007 Buna ziua! Am citit despre o prevedere a Codului Fiscal ce prevede scutirea de impozit pe cladiri pentru locuintele individuale construite cu finantare din ... (vezi toată discuția)