Buna ziua! Am citit despre o prevedere a Codului Fiscal ce prevede scutirea de impozit pe cladiri pentru locuintele individuale construite cu finantare din credit bancar, scutire pe o perioada de 10 ani. Am intrebat la Primarie si sunt varza, nu au habar despre asta. Mai sunt si alte conditii de care nu stiu eu? Multumesc!
Codul Fiscal , Titlul IX, Capitolul 11(facilitati comune), Art. 284(Facilitati pentru persoane fizice), alin.13:
"13) Impozitul pe clădiri nu se datorează pentru clădirea unei persoane fizice, dacă:
a) clădirea este o locuinţă nouă, realizată în condiţiile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sau
b) clădirea este realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, aprobată cu modificări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările şi completările ulterioare.
(14) Scutirile de impozit prevăzute la alin. (13) se aplică pentru o clădire timp de 10 ani de la data dobândirii acesteia. În cazul înstrăinării clădirii, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar al acesteia"
Am adresat a doua cerere pentru scutirea de impozit la locuinta, au trecut 30 de zile si primaria nu a dat nici un raspuns. Prima cerere a fost depusa in 201 si nu am primit nici un raspuns. Ma pot adresa instantei sa ii oblige cumva?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit casa
mariana_d
Hristos A Inviat!
Buna seara tuturor,
va rog frumos sa ma ajutai cu o informatie: stiu ca exista o lege in baza careia, pentru un imobil nou construit ... (vezi toată discuția)