avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit locuinte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit locuinte

Buna ziua! Am citit despre o prevedere a Codului Fiscal ce prevede scutirea de impozit pe cladiri pentru locuintele individuale construite cu finantare din credit bancar, scutire pe o perioada de 10 ani. Am intrebat la Primarie si sunt varza, nu au habar despre asta. Mai sunt si alte conditii de care nu stiu eu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: proiectareconstructii2007 , utilizator 22:46, 14 Martie 2012
Buna dimineata :

Codul Fiscal , Titlul IX, Capitolul 11(facilitati comune), Art. 284(Facilitati pentru persoane fizice), alin.13:

"13) Impozitul pe clădiri nu se datorează pentru clădirea unei persoane fizice, dacă:

a) clădirea este o locuinţă nouă, realizată în condiţiile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sau

b) clădirea este realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, aprobată cu modificări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările şi completările ulterioare.

(14) Scutirile de impozit prevăzute la alin. (13) se aplică pentru o clădire timp de 10 ani de la data dobândirii acesteia. În cazul înstrăinării clădirii, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar al acesteia"

Succes !
Inteleg ca beneficiez de scutire de impozit? Sper sa inteleaga si functionarii Primariei
Am adresat a doua cerere pentru scutirea de impozit la locuinta, au trecut 30 de zile si primaria nu a dat nici un raspuns. Prima cerere a fost depusa in 201 si nu am primit nici un raspuns. Ma pot adresa instantei sa ii oblige cumva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit casa mariana_d mariana_d Hristos A Inviat! Buna seara tuturor, va rog frumos sa ma ajutai cu o informatie: stiu ca exista o lege in baza careia, pentru un imobil nou construit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire robertrobert0000 robertrobert0000 buna ziua vreau sa stiu si eu daca platesc impozit in primi 10 ani la o cladire facuta pe un teren acordat cu titlu gratuit de la primarie pentru tineri ... (vezi toată discuția)
Drept de scutire la impozitul pe cladire ArianePopescu ArianePopescu am finalizat costructia unei case de locuit cu resurse proprii in luna iulie 2014 si v-as ruga sa-mi spuneti daca am dreptul la scutire de impozit pe cladiri? ... (vezi toată discuția)