avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfatuiti-ma cum sa divortez.completare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfatuiti-ma cum sa divortez.completare



Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut impreuna: un apartament , o casa (neterminata inca) si respectiv o masina. Nu avem copii. Datorita certurilor numeroase eu am hotat ca nu mai are sens sa continuam casnicia si m-am intors in tara ca sa cer divortul. Desi la inceput el nu a fost de acord a inteles ca nu are nimic de facut si accepta divortul. Nu am dori partaj, pt ca am cazut amandoi de acord.Sotul meu momentan este in Spania insa se intoarce si el acasa in decurs de o luna eventual 2.
As dori sa stiu ce tip de divort as putea cere,astfel incat sa terminam povestea cat mai frumos si mai repede.

Mentionez ca nu as vrea sa astept pana se intoarce el din strainatate si nefiind prezent nu stiu daca pot cere divortul de comun acord.
Cel mai recent răspuns: alinacampean , utilizator 12:20, 14 Iulie 2008
va multumesc pt sfat, il consider de mare ajutor insa am o intrebare: in cererea de divort am mentionat motivul pt care doresc divortu l(dupa cum vine modelul de mai sus) ,insa nu am specificat culpa comuna, ar trebui? Am mentionat faptul ca sotul consuma bauturi alcoolice in mod repetat, precum si certurile dintre noi, fapt pt care eu am parasit domiciliul comun. In prezent eu sunt acasa la parinti mentionand aceasta adresa in cererea de divort , iar in ceea ce-l priveste pe sotul meu , am mentionat adresa parintilor sai (aceasta fiind adresa sa din buletinul de identitate) avand in vedere faptul ca noi in romania nu am avut domiciliu comun. Este corect? va multumesc

Mi se pare interesanta o astfel de cerere insa nu cred ca am mai intalnit pe nici un forum.Ati putea sa-mi spuneti unde as putea gasi un astfel de exemplu? .. si totusi .. nu stiu daca singura as putea depune o astfel de cerere.. oare nu este nevoie de amandoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort cami_snd cami_snd buna ziua..as dori daca poate cineva sa imi trimita pe mail o actiune de divort de comun acord pe care sa o pot depune la tribunal.email:cami_snd@yahoo.com.va ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile proceduale PrvSAT PrvSAT Impreuna cu sotia am cazut de acord sa divortam amiabil dupa o perioada de cativa ani buni in care am stat despartiti. Fara sa mai tinem legatura, ea a ... (vezi toată discuția)