cum pot obtine un certificat din care sa reiasa numarul sub care este inregistrata o asociatie nonprofit in Registrul National al asociatiilor. mai concret unde ar trebui sa depun cererea respectiva si cui sa o adresez?
La judecatorie, acolo unde ati inregistrat asociatia, pentru ca ei tin evidenta registrului national al asociatilor si fundatiilor. Mergeti la ei pentru ca s-ar putea sa aiba un formular special.
multumesc pentru raspuns, dar sa stiti ca am fost la judecatorie si mi-au eliberat un certificat de inscriere a persoanei juridice cu nr. si data dosarului in care s-a dispus inscrierea in registru dar nu este prevazut numarul din RAF acela format din nr. atribuit/A/anul.
eu nu mai inteleg nimic, sunt 2 certificate diferite sau e unul si acelasi certificat dar din ?????????? nu stiu ce cauza nu este trecut numarul din Registrul National al Asociatiilor?
multumesc pentru raspunsuri si interesul dat.
asociatia a fost infiintata in noiembrie 2010 si dupa cum am spus, de la judecatorie am primit hotararea prin care s-a admis cererea de infiintare si s-a eliberat si certificatul de inscriere a persoanei juridice in registrul special. ceea ce doresc eu este un certificat care sa ateste ca asociatia este inscrisa in Registrul National al Asociatiilor. mentionez ca eu am verificat pe site-ul ministerului justitiei in "Indexul persoanelor juridice fără scop patrimonial – asociatii - partea I si partea a II-a" si m-am regasit in partea a II-a constatand ca s-a atribuit un nr. de inscriere in registrul national. la ora actuala vreau sa intru in posesia acestui certificat si nu stiu carei institutii sa ma adresez.
Mergeti la grefa judecatoriei pentru persoane juridice si cereti extras din registrul national al asociatiilor si fundatiilor in care sa va dea informatiile solicitate (denumire, nr in registru, data infintarii sau ce mai vreti). Trebuie sa platiti o taxa de judiciara de timbru de 2 lei pe exemplar timbru judiciar de 0,15 bani pe exemplar.
Se elibereaza de obicei intr-o saptamana, dar daca o prindeti in toane bune pe grefiera poate sa vi-l elibereze si pe loc.