avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Extrasul din Registrul de evidenta al Asociatiilor si ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Extrasul din Registrul de evidenta al Asociatiilor si Fundatiilor

Am o intrebare legata de obtinerea extrasului din Registrul asociatiilor si fundatiilor
Banca la care am solicitat deschiderea de cont pentru o asociatie sportiva, mi-a respins dosarul deoarece mi-au cerut sa adaug la documentatie si acest extras. Ma puteti indruma cum il pot obtine, Va multumesc! Liviu B
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 11:43, 7 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest extras ( certificat) se emite de judecatoria la care s-a inregstrat asociatia sau fundatia la biroul ONG-urilor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de regula de la Judecatoria in circumscriptia careia e sediul asociatiei. Difera practica de la o judecatorie la alta. Unele dau pe loc, altele pe a doua zi, la altele dureaza o saptamana. Unele cer 1 leu / pagina la ca copii legalizate de acte din dosare. Altele mult mai mult.... Sunt insa unele judecatorii care refuza sa emita ele extras RAF si te indruma la MInisterul Justitiei sa ceri si obtii extras din Registrul national ONG, procedura care dureaza mai mult si costa mai mult.
Multumesc!
Multumesc!
Acest registru al asociațiilor este valabil si pt asociațiile de proprietari? Unele dintre ele s-au înființat înainte de 1990 cand nu se înregistrau la judecătorie ci doar la Administrația financiară de unde primeau un CIF. Actuala lege a asociatiilor de proprietari (196/2018) nu face nicio referire la asoc înființate pe baza înregistrării la adm financiare, dar băncile cer pt reactualizarea datelor hotararea judecătorească de înființare a asoc si nu pricep ca nu toate s-au înființat prin hotărâre judecătorească.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
prettydaniola, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatii sportive anaigroegg anaigroegg Buna ziua, Îmi pot fi eliberate documentele constitutive ale unei asociații sportive la cerere? Cum pot intra in posesia acestora? Pentru societatile ... (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2000 sau og 26/2000 Marian Mitica Marian Mitica Obstile au fost infiintate in baza legii 1/2000.Obstile figureaza inscrise in Registrul special al obstilor .De ce in aceste conditii toate instantele de ... (vezi toată discuția)