Am o intrebare legata de obtinerea extrasului din Registrul asociatiilor si fundatiilor
Banca la care am solicitat deschiderea de cont pentru o asociatie sportiva, mi-a respins dosarul deoarece mi-au cerut sa adaug la documentatie si acest extras. Ma puteti indruma cum il pot obtine, Va multumesc! Liviu B
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
de regula de la Judecatoria in circumscriptia careia e sediul asociatiei. Difera practica de la o judecatorie la alta. Unele dau pe loc, altele pe a doua zi, la altele dureaza o saptamana. Unele cer 1 leu / pagina la ca copii legalizate de acte din dosare. Altele mult mai mult.... Sunt insa unele judecatorii care refuza sa emita ele extras RAF si te indruma la MInisterul Justitiei sa ceri si obtii extras din Registrul national ONG, procedura care dureaza mai mult si costa mai mult.
Acest registru al asociațiilor este valabil si pt asociațiile de proprietari? Unele dintre ele s-au înființat înainte de 1990 cand nu se înregistrau la judecătorie ci doar la Administrația financiară de unde primeau un CIF. Actuala lege a asociatiilor de proprietari (196/2018) nu face nicio referire la asoc înființate pe baza înregistrării la adm financiare, dar băncile cer pt reactualizarea datelor hotararea judecătorească de înființare a asoc si nu pricep ca nu toate s-au înființat prin hotărâre judecătorească.