Am introdus o cerere de chemare in judecata pentru acoperire prejudicii.Prejudiciul este de 2 miliarde 200milioane.Mi s-a calculat taxa judiciara in valoare de 58-59 milioane.Sunt obligata sa o platesc pana la urmatorul termen,sub sanctiunea anularii.Am aflat ulterior ca datorita valorii prejudiciului cererea trebuia introdusa la Tribunal si nu la Judecatorie.Problema este ca intre timp a intervenit termenul de prescriptie si nu mai pot introduce o noua cerere la Tribunal!!!
Cum ma sfatuiti sa procedez?Mi-e teama ca ajung in situatia in care platesc taxa de aproape 60 milioane si mi se respinge actiunea pentru nerespectarea procedurii.
Se mai poate modifica cuantumul?Pana acum nu s-a judecat decat o cerere de ajutor judiciar.
Multumesc mult!
Am citit ca nerespectarea acestei competente materiale atrage nulitatea hotararii.sa inteleg ca numai daca instanta nu si-ar declina competenta?In cazul in care nu o face si ridic eu problema aceasta, nu este ca si cum mi-as recunoaste vina?
Numai in cazul in care o instanta, desi necopetenta material, solutioneaza un dosar, se pune problema desfiintarii acelei hotarari prin execrcitarea cailor de atac.
Actiunea dvs nu va fi respinsa la Judecatorie, ci aceasta va declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului si va trimite dosarul la Tribunal.
Og 5/2001
emilius
am introdus o cerere de emitere somatie de plata pentru o suma de peste un miliard ... la judecatorie, din prostie, neatentie si graba. trebuia dsepusa la ... (vezi toată discuția)