avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am introdus cererea la o alta instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am introdus cererea la o alta instanta

Am introdus o cerere de chemare in judecata pentru acoperire prejudicii.Prejudiciul este de 2 miliarde 200milioane.Mi s-a calculat taxa judiciara in valoare de 58-59 milioane.Sunt obligata sa o platesc pana la urmatorul termen,sub sanctiunea anularii.Am aflat ulterior ca datorita valorii prejudiciului cererea trebuia introdusa la Tribunal si nu la Judecatorie.Problema este ca intre timp a intervenit termenul de prescriptie si nu mai pot introduce o noua cerere la Tribunal!!!
Cum ma sfatuiti sa procedez?Mi-e teama ca ajung in situatia in care platesc taxa de aproape 60 milioane si mi se respinge actiunea pentru nerespectarea procedurii.
Se mai poate modifica cuantumul?Pana acum nu s-a judecat decat o cerere de ajutor judiciar.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 21:54, 20 Mai 2011
Instanta isi va declina competenta materiala si se va judeca la Tribunal, taxa platita va fi luata in considerara si la instanta superioara.
Am citit ca nerespectarea acestei competente materiale atrage nulitatea hotararii.sa inteleg ca numai daca instanta nu si-ar declina competenta?In cazul in care nu o face si ridic eu problema aceasta, nu este ca si cum mi-as recunoaste vina?
Numai in cazul in care o instanta, desi necopetenta material, solutioneaza un dosar, se pune problema desfiintarii acelei hotarari prin execrcitarea cailor de atac.
Actiunea dvs nu va fi respinsa la Judecatorie, ci aceasta va declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului si va trimite dosarul la Tribunal.
se declina competenta ,nu pierdeti taxa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 5/2001 emilius emilius am introdus o cerere de emitere somatie de plata pentru o suma de peste un miliard ... la judecatorie, din prostie, neatentie si graba. trebuia dsepusa la ... (vezi toată discuția)
Competenta instantei cristianus cristianus Am si eu o intrebare, in cazul in care o cerere ptr somatie de plata a fost trimisa gresit judecatoriei si nu tribunalului, se poate ca la primu termen de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ''declina solutionarea cauzei''? cristin28 cristin28 Buna ziua, m-ar interesa si pe mine ce inseamna: declina solutionarea cauzei (intr-un proces). multumesc (vezi toată discuția)