avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare intre soti

buna seara.
as dori sa aflu o informatie. sotul meu a primit de la o matusa un apartament in urma cu 10 ani; act vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager; batranica a decedat in urma cu 2 luni; acum este proprietar 100%.

noi ne-am casatorit in urma cu 6 ani; acest apartament este dobandit de sot inainte de casatorie;
in cazul in care ar aparea o pb intre noi si am ajunge la divort ( sper sa nu se intample asta niciodata) ce drepturi am asupra acestui apartament care este intr-o stare jalnica si contribuim impreuna la renovarea lui?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: kykysor , utilizator 17:44, 21 Mai 2011
Nuci un drept, nu este bun comun.
Eventual numai pretentii asupra imbunatatirilor la care ati contribuit, dar si acelea pe 1/2.
Fiind un bun dobandit inainte de casatorie,este un bun propriu al sotului dvs. si in caz de divort nu aveti niciun drept asupra imobilului,ci doar un drept de creanta pentru imbunatatirile aduse acelui apartament. ;)
Orice bun dobandit anterior casatoriei este bunul propriu al celui care l-a dobandit, deci apartamentul este doar al sotului dvs.
multumesc pt raspunsuri; sper sa nu se ajunga la divort never

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate in familie madalina1990 madalina1990 Buna ziua! Am cateva nelamuriri si as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.Sunt casatorita de 1 an,iar inainte de asta am trait in concubinaj cu actualul ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct cristinagabriela cristinagabriela M-am casatorit recent si in momentul cand mi-am schimbat buletinul am aflat ca nu pot sa il schimb decat cu acordul socrilor mei, deoarece ei i-au vandut ... (vezi toată discuția)