avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit auto.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit auto.

Se da scenariul urmator : am un autoturism inscris atat la finante, cat si la politie, pe numele meu. Intocmesc un cotract de vanzare cumparare cu o a doua persoana si, in baza acestui contract, radiez masina de la finante. Mai departe niciunul din noi nu face nimic, eu continuand sa folosesc autoturismul.

La ce riscuri se supune fiecare din noi?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:49, 30 Mai 2011
Din momentul in care ati facut contractul de vanzare-cumparare si ati radiat autoturismul de la serviciul public finante locale dvs. nu mai aveti nici o obligatie legata de acest vehicul.

Cumparatorul trebuie in termen de 30 zile sa inregistreze la serviciul similar al primariei de care apartine cu domiciliul autoturismul, altfel riscand sa fie amendat si sa achite taxele cu dobanzi si penalizari de la data cumpararii.

Nu are importanta cine foloseste vehiculul. Taxa este pe proprietate.
Cunosc procedura standard de transmitere a dreptului de proprietate, dar vreau sa va intreb ce se intampla in acest caz particular.

Practic, in situatia descrisa, eu o sa circul cu masina radiata de la finante, dar inscrisa la politie pe numele meu. Cumparatorul nu o sa mearga sa declare/inregistreze niciodata masina. O sa ramana oarecum "in aer", radiata de pe numele meu, dar neinscrisa pe alt nume. Cum/cand am putea fi amendati oricare din noi cu o amenda penala/administrativa?
Practic in situatia aceasta sunt vreo 25.000 de autovehicule, pardon, proprietari ! Majoritatea sunt autoturisme cu motorizari de peste 3l (3000 cmc), nu va ganditi la Aro sau IMS, e vorba de MASINI:D ! De ce nu se confrunta baza de date de la ad-le locale cu baza de date de la serviciul inmatriculari ? Simplu, cei care au lansat ,,metoda'' nu sunt niste neica-nimeni ! In fond de aia au bani, pt. ca nu-i risipesc pe prostii (taxe si impozite !) .
Alte pareri?
Da, interesant... Nu pot sa-mi dau seama insa de consecinte juridice concrete... Poate cineva mai avizat sa ne lamureasca?

Alte discuții în legătură

Impozitul auto mai scump decat masina Liviu Galea Liviu Galea Autoturismul romanesc ARO are cap. cilindrica de 3190 cmc si aproape toata lumea stie ca e folosit mai mult la munca campului. Pana de curand (2009) a fiost ... (vezi toată discuția)
Vandut auto cu cvc, radiat fiscal, dar neinmatriculat de cumparator. mircea_thegreek mircea_thegreek am vandut un autoturism audi, din 2003, care nu avea taxa platita si am convenit sa nu completez pe certificatul de inmatriculare rubrica \\"instrainat ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor I.DanielMarius I.DanielMarius Bună ziua ! Intentionez că cumpăr un ARO 244. Impozitul ptr aceasta mașina e de ~ 4500 lei. Vreau sa înlocuiesc motorul de 3200 cmc cu unul până în ... (vezi toată discuția)