Se da scenariul urmator : am un autoturism inscris atat la finante, cat si la politie, pe numele meu. Intocmesc un cotract de vanzare cumparare cu o a doua persoana si, in baza acestui contract, radiez masina de la finante. Mai departe niciunul din noi nu face nimic, eu continuand sa folosesc autoturismul.
Din momentul in care ati facut contractul de vanzare-cumparare si ati radiat autoturismul de la serviciul public finante locale dvs. nu mai aveti nici o obligatie legata de acest vehicul.
Cumparatorul trebuie in termen de 30 zile sa inregistreze la serviciul similar al primariei de care apartine cu domiciliul autoturismul, altfel riscand sa fie amendat si sa achite taxele cu dobanzi si penalizari de la data cumpararii.
Nu are importanta cine foloseste vehiculul. Taxa este pe proprietate.
Cunosc procedura standard de transmitere a dreptului de proprietate, dar vreau sa va intreb ce se intampla in acest caz particular.
Practic, in situatia descrisa, eu o sa circul cu masina radiata de la finante, dar inscrisa la politie pe numele meu. Cumparatorul nu o sa mearga sa declare/inregistreze niciodata masina. O sa ramana oarecum "in aer", radiata de pe numele meu, dar neinscrisa pe alt nume. Cum/cand am putea fi amendati oricare din noi cu o amenda penala/administrativa?
Practic in situatia aceasta sunt vreo 25.000 de autovehicule, pardon, proprietari ! Majoritatea sunt autoturisme cu motorizari de peste 3l (3000 cmc), nu va ganditi la Aro sau IMS, e vorba de MASINI:D ! De ce nu se confrunta baza de date de la ad-le locale cu baza de date de la serviciul inmatriculari ? Simplu, cei care au lansat ,,metoda'' nu sunt niste neica-nimeni ! In fond de aia au bani, pt. ca nu-i risipesc pe prostii (taxe si impozite !) .