Autoturismul romanesc ARO are cap. cilindrica de 3190 cmc si aproape toata lumea stie ca e folosit mai mult la munca campului. Pana de curand (2009) a fiost impozitat la nivelul tractorului aproximatiuv 400-500 lei/an. Incepand cu acest an (cred) ca a fost trecut in randul autoturismelor de lux pentru ca impozitul a crescut, si a crescut, si a crescut, si a ajuns la 4640 lei/an. Oare un banal autoturism ARO de peste 20 de ani mai valoreaza macar cat impozitul pe un an ? Tatal meu (78 ani) are un ARO fabricat prin anii '80 pe care l-a intretinut cat a putut de bine (cu cheltuiala), de care s-a si folosit foarte mult si care nu stiu daca mai valoreaza cat impozitul pe un an. Pe la inceputul anului 2010 tatal meu a fost si a achitat integral impozitul pentru ARO pe tot anul. Cu cateva zile in urma a fost sunat de la Primarie si somat ca mai are de achitat diferenta recalculata a impozitului pentru 2010 adica 3100 lei si sa se grabeasca ca altfel intra la penalitati, desi eu stiu ca am citit ca legea prevede ca doar dupa 30 sept se aplica penalitati. Alti consateni ai tatalui meu au mers si si-au radiat masinile ARO. Tatal meu, dupa multe ganduri si framantari, a mers si achitat integral suma de 3100 lei, din banii economisiti pentru cumpararea unei sobe si a mai si imprumutat niste lei ca sa plateasca tot, ca sa nu mai aiba probleme pana la sfarsitul anului, ca mai are de carat de pe camp ceva recolta si nici sa nu se stie cu datorii la stat, statul care ne fura si ne suge sangele cat de mult poate. Oare cat o sa-i mai rabde Dumnezeu sa ne mai batjocoreasca in halul asta ? Dl. Boc a dat exemplu un Audi A6 de 2600 cmc ca sa arate cum creste impozitul. Oare cati din noi au posibilitatea sa cumpere un Audi A6 ? Sa-i fie rusine ! Oare sa-si bata joc de noi multpreaiubitii alesi sa ne conduca (la cimitir) sau cei din Primarie ? Ce parere aveti ? Se mai poate face ceva ca sa nu ne mai batem joc de cei care muncesc pamantul ?
Din pacate, muncim pentru stat..asta, pt ca noi am ales!...sau au ales altii pentru noi.
Va rog, sa-mi trimiteti pe adresa de email un scan cu talonul masini , sa va calculez impozitul real, pt ca mi se pare colosal...