avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit suplimentar pe cladiri si majorarea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini

Sunt abonata la newsletterul Avocatnet.ro si am primit un email legat de impozitul suplimetar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini.
Stau in strainatate dar detin in Romania mai multe cladiri si o masina cu o capacitate de 5000 cmc, la inceputul anului am platit impozitul pe jumatate de an pentru toate aceste bunuri si urmeaza ca luna viitoare sa vin in tara si as vrea sa stiu daca au intrat in vigoare, daca s-a votat, majorarea impozitulu pe masini si impozitul suplimentar pe cladiri.
Va multumes!
Cel mai recent răspuns: robert900 , utilizator 23:30, 14 Noiembrie 2010
Vezi aici:

www.avocatnet.ro/content/art...

Mai multe ar trebui sa-ti raspunda un cunoscator al legilor ...
Bafta!
Impozitul suplimentar pe cladiri si dublarea impozitului pe autoturismele cu o capacitate de peste 2000 cmc au fost reglementate prin adoptarea unei O.U.G. de catre Guvern, in luna iunie. Respectivul act a fost publicat in Monitorul Oficial la data de 30 iunie 2010 deci, din acel moment, a inceput sa-si produca efectele adica sa fie aplicate noile cote de impozitare. Ulterior, aceasta ordonanta a fost trimisa in Parlament pentru aprobare printr-o lege (acesta este mersul firesc al lucrurilor, in speta se emite o OUG care va avea aplicabilitate imediat de la data publicarii in M.O. dar ulterior ea va trebui aprobata printr-o lege de catre Parlament). Saptamana trecuta respectiva OUG a fost respinsa de Senat urmand a fi dezbatuta si in Camera Deputatilor, aceasta din urma fiind camera decizionala. Daca ordonanta va fi respinsa si in Camera Deputatilor ea va inceta a-si mai produce efectele juridice.
Concert, din 30 iunie impozitul s-a platit majorat, la fel se plateste si in prezent, pana vom avea rezultatul din Parlament, publicat in M.O..
Sfatul meu este sa mai asteptati putin pana se clarifica situatia deoarece s-ar putea sa platiti niste sume de bani in plus pe care nu o sa le mai recuperati de la stat. Eu, din pacate, am avut nevoie de un certificat de cazier fiscal si am fost nevoit sa achit impozitul dublat pe un autoturism de teren cu motor de 3000 cmc (2100 lei).
am citit ieri pe net ca a fost respinsa de parlament legea,mai verificati
Din informatiile ce le detineam eu era respinsa doar de Senat urmand ca verdictul sa fie dat de Camera Deputatilor, aceasta fiind camera decizionala. Daca aveti vreun link cu informatii actualizate v-as fi recunoscator daca l-ati posta aici, sunt interesat si eu de aceasta problema. Stima.
Va rog sa-mi spuneti daca mai aveti noutati cu privire la stadiul legii de aprobare a OUG care dubleza impozitul pe auto si suplimentarea celui pe cladiri. A fost dezbatuta in Camera Deputatilor (camera decizionala), dupa respingerea din Senat?

Alte discuții în legătură

Proiect lege privind aprobarea oug 59/2010 giany_01 giany_01 a fost aprobata oug 59/2010 de catre camera deputatilor ? (vezi toată discuția)
Oug 59/2010 privind impozitul suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini e abrogata? jacqueline_k jacqueline_k Senatorii au respins impozitul suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini, adica Senatul a respins Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Impozit auto cu peste 2000 cm3 Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, detin un autoturism cu un motor de 2500 cm3. Am inteles de pe acest site ca \"Plenul Senatului a respins Proiectul de lege privind aprobarea OUG ... (vezi toată discuția)