avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit suplimentar pe cladiri si majorarea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini

Sunt abonata la newsletterul Avocatnet.ro si am primit un email legat de impozitul suplimetar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini.
Stau in strainatate dar detin in Romania mai multe cladiri si o masina cu o capacitate de 5000 cmc, la inceputul anului am platit impozitul pe jumatate de an pentru toate aceste bunuri si urmeaza ca luna viitoare sa vin in tara si as vrea sa stiu daca au intrat in vigoare, daca s-a votat, majorarea impozitulu pe masini si impozitul suplimentar pe cladiri.
Va multumes!
Cel mai recent răspuns: robert900 , utilizator 23:30, 14 Noiembrie 2010
robert900 a scris:

Eu, din pacate, am avut nevoie de un certificat de cazier fiscal si am fost nevoit sa achit impozitul dublat pe un autoturism de teren cu motor de 3000 cmc (2100 lei).

N-ar fi trebuit sa conditioneze eliberarea certificatului de plata impozitului majorat , deoarece acesta este scadent la 31.12.
In cazul in care se va respinge ordonanta, impozitul va fi considerat platit in plus pentru anul 2010 si se va compensa cu impozitul datorat pentru 2011.
ati avut dreptate ,a fost respinsa doar de una din camere la momentul acela si nu am mai urmarit subiectul insa dna magda a dat un sfat bun si corect.daca cineva mai afla ceva poate ne tine la curent
Da... Ciudat de ce dureaza atat procesul legislativ. Ma intreb de ce nu s-a dezbatut proiectul legii de aprobare a respectivei OUG in Camera Deputatilor imediat dupa ce fost respins de Senat. Se vrea oare o taraganare pana dupa data de 31.12?
Din ziarul local:
" Proiectul de hotărîre privind nivelul taxelor locale pe 2011 nu prevede majorări faţă de anul în curs. Singurele modificări stabilite prin hotărîrea 59/2010 au fost aplicate de la 1 iulie. Acestea se referă la mijloacele de transport şi proprietăţi. Proprietarii unei maşini cu o capacitate ce depăşeşte 3000cm cubi sînt obligaţi să achite la bugetul local o taxă de 4300 de lei pe an, faţă de 2300 de lei, valoarea din prima jumătate a anului curent. ªi deţinătorii a mai mult de o proprietate plătesc impozite majorate de 65%, 150% respectiv 300%, direct proporţional cu numărul de proprietăţi declarate, afirmă X X, directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Y. "
Cum comentati?
Pai este clar, pana la respingerea sau aprobarea in Senat a proiectului de lege privind aprobarea OUG 59/2010, ordonanta respectiva se aplica iar impozitele pentru masini cu o capacitate de peste 2000 cmc raman dublate la fel cum impozitele pentru mai mult de o proprietate se incaseaza majorat. Trebuie asteptat decizia Camerei Deputatilor, aceasta fiind camera decizionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect lege privind aprobarea oug 59/2010 giany_01 giany_01 a fost aprobata oug 59/2010 de catre camera deputatilor ? (vezi toată discuția)
Oug 59/2010 privind impozitul suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini e abrogata? jacqueline_k jacqueline_k Senatorii au respins impozitul suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini, adica Senatul a respins Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Impozit auto cu peste 2000 cm3 Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, detin un autoturism cu un motor de 2500 cm3. Am inteles de pe acest site ca \"Plenul Senatului a respins Proiectul de lege privind aprobarea OUG ... (vezi toată discuția)