avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclama peste balcon
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclama peste balcon

Are voie cineva sa-si puna peste balconul apartamentului o reclama de inchiriere?
Eu stiu ca spatiul acela din afara balconului nu ii apartine ci acesta e al asociatiei de proprietari.
Ma deranjeaza estetic taranismul ala atirnat de balcon.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 08:39, 23 Mai 2011
Cate bordee atatea obiceie...Va inteleg si sunt de acord cu dmv , ca estetic este ...fara cuvinte dar...in cea mai mare parte din ce am intalnit eu cei ce vor sa-si faca reclama discuta direct cu prorietarul de apartament iar cu asociatia mai rarut ca e mai dragut...difera de la asociatie la asociatie sa stiti.O zi buna
Afisarea de banere cu continut de informare,reclame ,legal este posibil ,cu acordul din partea asociatiei de proprietari
Aveti dreptul,in temeiul art 10 din L nr 230/2007 sa solicitati presedintelui de asociatie,lamuriri eventual documente care sa probeze legalitatea existentei acelei reclame
legea ce zice? Practica am vazut-o si eu.
Art. 11 legea 230/2007:
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.

Fatada blocului este proprietate comuna, iar afisarea unui bener va schimba aspectul cladirii.
Aceste afise se fac numai la intelegere cu asociatia si contracost.

Art. 13. - Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de proprietari. Aceste venituri alimentează fondurile speciale ale asociaţiei de proprietari pentru reparaţii şi investiţii cu privire la proprietatea comună şi nu se plătesc proprietarilor.
Parcurgeti L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Art 39 din L nr 230/2007 Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti,persoane fizice sau juridice,de drept public ori de drept privat,numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari si al proprietarilor direct afectati de vecinatate,in baza unui contract de inchirirere,de folosinta sau de concesiune

Deci prevedere legala exista,care impune conditii stricte de utilizare al spatiului parte comuna
Va revine dreptul sa va informati asupra conditiilor de ocupare si utilizare a spatiului parte comuna si daca nu sunt indeplinite conditiile legale,aveti dreptul sa solicitati proprietarului reclamei sa o retraga de pe partea comuna condominiu
Avand in vedere situatia mentionata,daca nu exista forme legale incheiate,pentru competenta solutionare,puteti sesiza oficial Directia Corp Control din primarie,
care cu scopul atragerii de sume financiare la bugetul local,va aplica sanctiune pecuniara apreciabila si va dispune retragerea reclamei

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Reclama pe peretele blocului adyv76 adyv76 -buna ziua -de curand a fost montata o reclama pe peretele lateral al blocului unde locuiesc -mentionez ca blocul este compus din 2 scari -as dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc crivan crivan Buna ziua, As avea si eu cateva intrebari! Intrebarea 1 : Sunt agent de asigurari la un broker,tatal meu are o uscatorie de bloc la noi in bloc la parter ... (vezi toată discuția)