avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate restante card de credit-societate nebancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate restante card de credit-societate nebancara

In 2006 am incheiat cu [editat]un contract pt. un card de credit in valoare de 1200 ron. Am platit la timp si in totalitate ratele scadente, uneori prin rotunjire am pltit sume mici chiar si in avans. Dupa preluarea de catre [editat] a acestor contracte din 6 in 6 luni am fost anuntat prin SMS pe numarul de mobil trecut in contract ca datorita corectitudini lina de credi pe card se majoreaza ajungand la 8000 ron. in 2008. In martie 2009 am fost disponibilizat si nu am reusit sa mai platesc la timp si in totalitate ratele, dar in fiecare luna am depus sume mai mici, iar din noiembrie 2010 am depus cate 50 ron lunar.Dupa disponibilizare am solicitat reesalonarea ratelor, dar am fost refuzat pe motiv ca nu am un loc de munca. Din noimbrie 2010 aproape zilnic ma suna si ma amenita ca vor trece la solicitarea platii intregii sume datorate. Mai mult au sunat si la vecini si pe un numar (nu stiu cum le-au aflat) de [editat] pe care nu-l port la mine cand sunt plecat. Intr-una din zile cad au sunat pe [editat] a raspuns soacra mea in varsta de 84 de ani care cardiaca fiind a facut tensiune 210/130 ajungand la pragul infarctului. Va rog foarte frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare cu ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: freecv2007 , utilizator 13:49, 2 Iunie 2011
Situatia dvs. nu este "roz"...pentru ca, pentru "linia de credit-card" altele sunt dobanzile/penalitatile decat cele pentru creditul intial...verificati cu atentie contractul/ceea ce ati semnat si o sa aflati raspunsul privind ipotetica suma datorata.

Exista posibilitatea sa fiti executat silit pentru "intreaga suma"...insa...ceea ce nu inteleg eu, este de ce "creditorul dvs." suna pe la vecini sau va terorizeaza soacra-astfel cum sustineti dvs. (bine ca nu a facut infarct) in conditiile in care, poate trece la executarea silita a dvs., contractul semnat de dvs. fiind titlu executoriu!

Faptul ca primiti telefoane de la creditor prin care acesta va spune ca va incepe executarea silita impotriva dvs., nu reprezinta o amenintare-in sensul prevazut de "legea penala".

Pot doar sa banuiesc faptul ca nu detineti bunuri si ca, prin aceasta modalitate, creditorul spera sa mai achitati "o parte din debit".Reveniti cu detalii daca este cazul.

Obs.Va rog frumos sa stergeti denumirea societatilor implicate in discutie deoarece, in acest forum discutam ideea si nu persoana fizica/juridica.
Va multumesc.
Suma initiala din contract a fost de 1200 ron, suma care a fost returnata intre timp. Este adevarat ca dupa suplimentarule transmise prin SMS sa-u facut plati si mci retrageri, dar pana in 2009 s-au si platit ratele la timp. La solicitarea mea de a-mi trimite un desfasurator din care sa rezulte suma exacta ramasa de platit m-am lovit de bun refuz total, motivatia fiind mai mult decat puerila (citat) "NU PUTEM SA VA TRANSMITEM UN DESFASURATOR PANA NU SUNTETI CU RATELE LA ZI" :!!!!!!!!
In aceeasi situatie sunt si eu.Numai ca eu nu am semnat nici un contract cu ei.In 2006 nu au avut contracte pentru aceste carduri.Eu nu le mai platesc si ...astept "cu interes"sa ma execute silit.Nu vor reusi,pt ca le trebuie un contract.Sunt niste tepari.
Va sfatuiesc sa nu le mai platiti nimic!In afara de telefoane,legal nu au ce va face!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit- societate recuperari creante koko1978 koko1978 in 2006 ca sa ii fac pe plac prietenei mele de atunci am cumparat de la [editat] 2 telefoane in valoare de 2800 ron.am dus adeverinta de la munca si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Credite bancare danasomesan danasomesan Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In decembrie 2012 am facut o descoperire de card de 1200 de lei , si mi s-a dat si un card de cumparaturi de ... (vezi toată discuția)
Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)