avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea sumelor pentru pierderi apã ºi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea sumelor pentru pierderi apã ºi canalizare

Vă rugăm să ne ajutaţi într-o problemă legată de împărţirea sumei ce reprezintă pierderi la apă şi canal.
Suntem două scări de bloc cu un apometru comun. Toate apartamentele au apometre. Între totalul consumului înregistrat de apometrele din apartamente şi consumul înregistrat de contorul de bloc sunt diferente, aşa-numitele pierderi. Administratoarea asociaţiei de locatari împarte suma respectivă cum vrea. Aşa cum am precizat, suntem două scări la acelaşi apometru, dar locatarii unei scări plătesc o sumă, iar cei ai celeilalte scări plătesc o altă sumă. Împărţirea se face pe apartament/familie, indiferent de numărul de persoane. Deci ar trebui ca toate familiile să plătească aceeaşi sumă. Când am întrebat de ce este această diferenţă, mi-a răspuns că locatarii de la cealaltă scară vor plăti luna următoare. Dacă am întrebat cum plăteşte facturile din moment ce împarte cheltuielile în mod arbitrar, mi-a răspuns: ,,Cum vreau eu''. Bineînţeles că nici în luna următoare cei care au plătit mai puţin înainte nu au avut o sumă mai mare de plată, ci au plătit tot mai puţin decât noi. Toate acestea din cauză că noi am înaintat actele să ne desprindem din asociaţia respectivă şi să ne facem asociaţie de proprietari pe scară.
Noi vrem să ştim cine poate reglementa situaţia, cine o poate trage la răspundere pe administratoare şi cum ne putem rezolva problema.
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Regulamentul de impartire a acestei diferente il face comitetul executiv si administratorul trebuie sa-l respecte.
De tras la raspundere, trebuie sa o traga presedintele asociatiei.
Mulţumesc pentru răspuns.
În această asociaţie administratoarea face ce vrea ea, cum mi-a şi răspuns, de fapt, când am întrebat-o cum plăteşte ea facturile. Preşedintele mi-a spus că l-a informat administratoarea că noi, cei din scara noastră, aveam o restanţă, ceea ce nu e adevărat. Individa procedează pur şi simplu cum vrea ea. Am discutat şi cu reprezentatul firmei care emite şi încasează facturile şi mi-a spus că nu e angajata lor şi nu au ce să-i facă. Pierderile trebuie împărţite egal pe toate apartamentele, dar ea nu ţine seama de legalitate. Nici pe preşedinte nu-l interesează, aşa că noi suntem la cheremul lor.
Din 6 aprilie ne-am pus contor de scară, dar ne-a încasat pierderi şi de pe fostul contor comun cu cealaltă scară până la sfârşitul lunii, deşi noi nu l-am mai folosit din data de 6 aprilie. Faptul că noi nu mai trebuia să plătim acele pierderi începând cu data de 6 aprilie mi l-a confirmat şi emitentul facturii, dar aşa a hotărât administratoarea cu de la sine putere. De aceea am vrea noi să ştim cum putem să o determinăm să respecte legea. Dacă vrem să discutăm cu ea, doar strigă la noi şi explicaţii nu are, că doar nu procedează legal.
Noi suntem deja constituiţi în asociaţie de proprietari pe scară, dar nu am putut prelua patrimoniul de la ea, deoarece avem restanţieri. Asociaţia pe care o administrează ea încă e tot asociaţie de locatari.
comisia de cenzori ce face?
Cum adica nu puteti prelua patrimoniul pentru ca aveti restantieri???
Si daca aveti ce? Luati patrimoniul si cu bune si cu rele, si cu fondurile de rulment si reparatii, dar si cu datoriile respective pe care le veti plati la furnizor separat.
Angajati-va un administrator, faceti-va contractele cu furnizorii. Aveti presedinte de asociatie? Aveti cenzori? Ei ce fac? Dorm in papuci si o lasa pe doamna administrator sa-si faca de cap?

Furnizorul de apă încheie contract cu asociaţia noastră doar dacă ducem adeverinţă că nu sunt restanţieri.

Alte discuții în legătură

Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)