avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Beneficiez de pensie de invaliditate din decembrie 2010 si doresc sa stiu cand voi trece la pensie pentru limita de virsta.
- nascut in iunie 1965
- am lucrat ca civil 3 ani si 8 luni in conditii deosebite
- ca militar 20 ani in conditii speciale
- armata 1 an si 4 luni
- scoala militara 2 ani
- va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:43, 21 Mai 2011
Potrivit anexei 6 a Legii nr. 263/2010, varsta standard de pensionare este de 58 de ani si o luna, stagiul complet de cotizare este de 26 de ani si 4 luni iar stagiul minim de cotizare in specialitate este de 18 ani si o luna.

Ati realizat atat stagiul minim de cotizare in specialitate, cat si stagiul complet de cotizare. In privinta stagiului complet de cotizare, am avut in vedere faptul ca pentru fiecare an intreg lucrat in conditii speciale se adauga un stagiu suplimentar de 6 luni.

Varsta standard de pensionare de 58 de ani si o luna se reduce cu 10 ani datorita perioadei lucrate in conditii speciale. Prin urmare veti trece la pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 48 de ani si o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010, activitate in sistem militar honciuc_valy honciuc_valy Am lucrat in viata civila 10 ani si 8 luni, am lucrat ca militar angajat 17 ani si 2 luni, am satisfacut stagiul militar de 1 an si 4 luni. Daca mai fac 10 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta - nascut in februarie 1956 s_marius s_marius - sunt angajat din 1973 (conditii de munca normala), sunt nascut in februarie 1956 - armata am facut-o intre anii 1976 - 1978 - am fost somer un an Cand as ... (vezi toată discuția)
Pensia pentru limita de varsta Ioana1919 Ioana1919 Nascut in iulie 1948 Sex: masculin Studii superioare: 1966-1970 Activitate: - 1 septembrie 1970-1 octombrie 1975 cadru civil (cadru universitar/cercetare ... (vezi toată discuția)