Buna ziua,sunt administratorul unei SC si ma comfrunt cu urmatoarea problema:
pe data de 4.01.2011 o salariata a plecat in strainatate fara sa semneze decizia de intrerupere a contractului de munca,deoarece nu s-a mai prezentat la servici, dar mi-a transmis telefonic sa-i inchid cartea de munca ca semneaza decizia cand vine in tara.Eu am transmis prin revisal decizia de incetare fara sa fie semnata.Dupa 4luni persoana revine in tara cu pretentia ca am inchis cartea de munca fara acordul ei(adica nesemnata) si nu mai recunoaste ca a fost deacord cu incetarea contractului mai ales ca eu am inchis cu art55(cu acordul ambelor parti,fara drept de somaj) tot dumneaiei fiind revoltata ca ar fi vrut sa inchei cu art65(cu drept de somaj) sa poata beneficia de somaj.Intre timp eu am angajat alta persoana. Intrebarea mea este:este valabila decizia mea (oricum contractul de munca a fost inchis),ce consecinte are daca face reclamatie la ITM?
Va multumesc pentru raspunsuri!
La ITM nu prea exista mari sanse de a gasi ceva favorabil ei , doar faptul ca nu exista cerere din partea ei de solicitare a incetarii c.i.m. , insa in instanta poate obtine anularea deciziei de incetare a raportului de munca ...
Exista o posibilitate ... revocati decizia de incetare , perioada cat a fost plecata in strainatate daca nu are cerere de CFP o pontati ca fiind absenta nemotivata si procedati apoi la desfacerea disciplinara a c.i.m.
Cum sa revoc decizia...aceasta a fost transmisa cu data de 04.01.2011 si contractul a fost inchis cu 04.01.20011,eu nu am mai platit nici un ban statului pentru cartea ei de munca de 4luni de zile.
Nici nu aveti ce sa platiti daca nu a muncit ... o treceti fie in CFP daca are cerere in acest sens, fie absenta nemotivata.
Se face o decizie de revocare a deciziei de incetare a contractului individual de munca ... oricum daca va merge in instanta are sanse de castig intrucat la baza emiterii deciziei de incetare a raportului de munca nu exista cererea salariatei prin care solicita acest lucru.
Incetare cim
niko79
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii de operare in Revisal a unui contract de munca inchis cu art 61 lit. a.
Multumesc (vezi toată discuția)