Buna ziua.As dori sa stiu daca la firma unde am lucrat eu am solicitat 3 lunii de concediu fara plata,si cum nu am stiut ca trebuie sa lucrez 1 an de zile la firma respectiva.intre timp eu am plecat in strainatate.si nu stiu cu ce articol mi sa inchis cartea de munca.?va rog mult de tot sa ma ajutati deoarece maine trebuie sa merg sa ma angajez si ma intrebat cu ce articol mi-sa inchis cartea de munca? si daca nu am zile nemotivate?se poate sa imi inchida carteade munca cu articolul 61?
Alt articol nu vad care ... intrucat trebuia sa depuneti o cerere de incetare a c.i.m. fie cu acordul partilor, fie prin demisie.
Cred ca ati putea merge la ITM sa vedeti daca va pot spune pe loc care este articolul cu care a incetat c.i.m. ... in baza CNp-ului dvs pot verifica in REVISAL.
In data de 04.03.2013 am semnat hartia de preaviz la compania la care am lucrat, cu mentiunea ca preavizul este pana in data de 31.03.2013. In data de 05.03.2013, cand am mers de dimineata la serviciu, sefii m-au asteptat cu lucrurile personale pe care le aveam la birou in usa si mi-au spus ca nu mai este nevoie sa vin (am cerut lamuriri, crezand ca poate am gresit cu ceva, dar nu am primit nicio lamurire). Intrebandu-i ce se intampla cu banii mei si cu adeverinta de incetare a contractului mi-au spus ca imi vor trimite totul prin posta. Luna aceasta (aprilie) mi-au trimis prin posta 239 lei (desi incadrarea mea a fost de 1348 lei) si adeverinta de incheiere a c.i.m, cu precizarea incheierii c.i.m la data de 31.03.2013. Pe adeverinta mi-au trecut 16 zile de absente nemotivate. Le-am trimis un email sa ii intreb de unde sunt aceste zile nemotivate si cum au fost calculate, tinand cont ca niciodata nu am semnat o condica de prezenta, dar nu am primit raspuns. Si financiar cred ca ar fi trebui sa primesc mai mult, dar acest lucru nu m-a deranjat la fel de mult ca acele 16 zile "nemotivate" in conditiile in care ei nu m-au mai primit in firma pe perioada preavizului.
Nu stiu ce sa fac si daca am vreo sansa sa mi se modifice adeverinta.
sper sa ma puteti ajuta.
Preaviz
C.Fabyola
BUNA ,ce se intampla in cazul in care un angajat al unei firme private nu respecta preavizul de 20 de zile?multimesc anticipat (vezi toată discuția)
Preavizul de 15 zile
roska
Buna ziua,
Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)