avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire a nepotilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire a nepotilor

Buna ziua!

Doresc sa va intreb urmatorul lucru: tatal meu a murit anul gtrecut in noiembrie si el are un frate. Intrebarea mea este daca noi copii defunctului avem dreptul la o parte din mostenirea buncii , mama defunctului care este inca in viata ( bunicul meu este decedat). Bunica mea ii face actele pe toata averea ei fratelui tatalui meu. Are acest drept pe toata averea ei? Mentionez ca tatal meu a facut o casa pe un pamanit al bunicilor mei dar pentru care nu avea acte. In aceasta situatie noi nepotii din partea ddefunctului nu mai avem dreptul la nimic din partea bunicii?
Aveti dreptul sa culegeti mostenirea care i s-ar fi cuvenit tatalui dvs. dupa bunici.Veti putea contesta actul care va incalca dreptul, insa la timpul potrivit, respectiv dupa decesul bunicii.
In mod normal ce-i care au dreptul la mostenire sunt:sotia defunctului si copii acestuia,in urma unui partaj se vor stabili cotele -parti ce le revin,iar dvs ve-ti obtina partea tatalui dvs!
va multumesc pentru raspuns. Ideea este ca noi nu avem o problema sa impartim bunurilor perintilor nostri. Acest lcuru s-a si realizat in cele mai bune conditii. Problema noastra este legata de bunurilor bunicilor , unde doar bunica este in viata si ii face acte sau deja i-a si facut acte copilului ramas in viata, mai exact fratele tatalui meu. Problema noastra este legata de casa pe care a contruit-o tatal meu si pentru care nu are acte. Ideea este ca fratelelui a fost in casa respectiva si a luat toate bunurilor realizate de tatal meu si lucrul acesta ne doare foarte rau pe noi copii defunctului.
Trebuie sa obtineti acte pentru acea casa.Daca platiti impozit ,mergeti la primarie pentru a solicita eliberarea Ordinului Prefectului lg. 18/1991.
Este important de stiut daca in urma mortii bunicului sa realizat succesiunea, pentru ca daca nu sa realizat, atunci dvs ca descendenti avet dreptul la o parte a bunurilor bunicului (daca nu ma insel 4/8 din cele 3/4 partea copiilor.).

Dupa decesul bunicii puteti contesta actul de vanzare cumparare si puteti spune ca nu sa platit in realitate suma de bani din contract (legea prezumând cacontractele de vanzare-cumparare intre parinti-fii sunt donatii) dar sansele sunt mici.

Cel mai recomandat este sa vedeti daca sa facut succesiunea bunicului si/sau sa discutati cu bunica ca tereul de sub casa sa va revina voua.

Alte discuții în legătură

Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație ... Fiecare pe limba lui Fiecare pe limba lui Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație la.notar de renunțare la partea sa din mostenire (casa) ce i se cuvenea de la mama noastra, ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu veri primari andreimihai99 andreimihai99 Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema personala si am citit profilul dumneavoastră de consultant publicat in websiteul Avocatnet.ro. Buna ... (vezi toată discuția)