avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire a nepotilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire a nepotilor

Buna ziua!

Doresc sa va intreb urmatorul lucru: tatal meu a murit anul gtrecut in noiembrie si el are un frate. Intrebarea mea este daca noi copii defunctului avem dreptul la o parte din mostenirea buncii , mama defunctului care este inca in viata ( bunicul meu este decedat). Bunica mea ii face actele pe toata averea ei fratelui tatalui meu. Are acest drept pe toata averea ei? Mentionez ca tatal meu a facut o casa pe un pamanit al bunicilor mei dar pentru care nu avea acte. In aceasta situatie noi nepotii din partea ddefunctului nu mai avem dreptul la nimic din partea bunicii?
Dacă nu am fost chemați la succesiunea
dezbătută fără noi doi frati si o verișoară cum sa putut face . Suntem 5 nepoți, 3 de la un frate si 2 de la 1 frate. Doar 2 dintre cei 3 sau trecut moștenitori iar sora lor si noi cei 2 de la celalalt frate am rămas pe dinafară. Nu am fost anunțați, nu ne-a chemat la nimic si nu am știu nimic iar când am deschis discuție de așa ceva am aflat adevărul. Ce trebuie să facem noi cei doi frați si verișoara noastră pentru a beneficia si noi de moștenirea bunicilor deoarece părinții nici iei nu mai sunt.
Este posibil să fi fost un aranjament ? dar cred ca este primaria implicată pentru că așa ceva este caz penal cred. Îndepărtarea de la succesiune cu declarații false posibil. De când să făcut din 2005 noi acum am aflat de la un vecin.. Mai nou am cerut in primaria Vitomiresti județul Olt de un să intamplat cazul ,eliberarea anexei nr 24 si mă tot plimba se poate să dureze 30 de zile...nu cred! Astept raspuns. Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație ... Fiecare pe limba lui Fiecare pe limba lui Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație la.notar de renunțare la partea sa din mostenire (casa) ce i se cuvenea de la mama noastra, ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu veri primari andreimihai99 andreimihai99 Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema personala si am citit profilul dumneavoastră de consultant publicat in websiteul Avocatnet.ro. Buna ... (vezi toată discuția)