avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... latura pecuniara din penal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

latura pecuniara din penal

am obtinut la fond pentru o inselaciune in conventii si uz de fals, 6 luni pt inselaciune si o luna pentru uzul de fals..am bele cu suspendare conditionata..Am mers pe recunoasterea faptei, respectiv 320 indice 1cpp
a facut parchetul recurs cum ca fondul, pe uzul de fals nu trebuia sa imi dea o luna cu inchisoarea, ci o amendda in conditiile art 76 .cum ca a aretinut circumstante atenuante si trebuia sa reduca de doua ori..pe 320 cpp si pe 76 cpen.
eu, acum ce cre, fata de imprejurarea ca ceea ce parchetul zice e corect..mentinerea pedepsei inchisorii ( adica temeinica si legala hot fondului) sau admiterea recursului parchetului ( legal vb.. e corect) si aplicarea si unei amenzi clientului meu - chiar in conditiile in care asta-i ingreuneaza situatia
:)
Cel mai recent răspuns: ContSters206169 , utilizator 21:05, 23 Mai 2011
Si ce anume va nemultumeste?Faptul ca in recursul parchetului in favoarea inculpatului , acestuia nu ar trebui sa i se creeze o situatie mai grea, asa cum este si in cazul in care insusi inculpatul ar fi declarat recurs.E corect, se poate considera ca amenda , faptul ca inculpatul trebuie sa plateasca aceasta amenda echivaleaza cu o ingreunare a situatiei.
Totusi, daca sunt 2 infractiuni concurente de ce nu s-a facut contopirea, cum de s-au aplicat 2 pedepse? :hm: Suspendarea conditionata se poate acorda si in caz de concurs , dar contopirea pedepselor si aplicarea celei mai mari?
deci ce fac, cer admiterea sau respingerea..
altfel, e corect ce spui, s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, insa parchetul vrea si inchisoare si amenda..

'deci ce fac, cer admiterea sau respingerea..
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters206169, utilizator

Ceea ce vrea parchetul e posibil, inchisoarea si amenda aplicata , fie si doar in parte.Dar amenda , fiind o chestie ...oneroasa , ar fi cumva o ingreunare a situatiei , prin comparatie cu inchisoarea cu suspendare.Iar tinand cont ca recursul e in favoarea inculpatului , dar i s-a agravat situatia...ai putea sa ceri rspingerea ( apropos, amenda penala sau administrativa?)
pai daca cer respingerea e ca si sum as vrea puscaria pentru clientul meu ( facand abstractie, desigur de modalitatea de executare)...si nu-i tocmai deontologic, in conditiile in care parchetul vrea o sanctiune mai usoara..respectiv amenda penala..
deci..
Ok, si ti se pare ca e vreo diferenta semnificativa intre amenda penala si o condamnare la inchisoare cu suspendare? Unde ar fi dezavantajul?Si unde avantajul? Fiindca primind amenda, aceasta pedeapsa il ,,arde: la buzunar pe condamnat .Dar ii,, arde "si pe cei din familia condamnatului, cu alte cuvinte,pedeapsa se resfrange indirect si asupra copiilor lui( daca are) sau a altor membri ai familiei.Ambele pedepse vor figura in cazier.Deci?
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters181996, utilizator

Alte discuții în legătură

art. 74 lit. a cod penal mihaelaro mihaelaro ce reprezinta art. 74 lit. a cod penal exact? adica fara antecendte penala ? (vezi toată discuția)
Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)
Masura supravegerii prevazuta de art. 863 cod penal dodonica dodonica Cand in decizia penala se aplica art 863 cp, -a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul de unde sa judecat cauza din Romania ... (vezi toată discuția)