Buna ziua.Ma numesc Ramona am 31 de ani si de moment locuiesc cu fiul meu in Spania.problema la care caut ajutor este mama...ea este in romania singura,tatal meu a murit acum 3 ani ,fratele meu vitreg locuieste in aceeas curte cu ia,dar pentru ia si pentru mine este 1 chin.Va spun de ce ...ea este o singura persoana si locuieste la tara,nu are animale nu are nimic,tot ceea ce consuma este 1 bec,1 televizor,si 1 frigider,fratele meu o obliga sa plateasca jumate,lumina o taie cin vrea el,pamant ii da cit vrea el o bate ,ia a fost la politie cu o declaratie scrisa dar seful de post a rupt-o,chiar a incercat sa isi bata joc de ia,sunt multe de zis dar am zis in mare.Ce pot face , ce este de facut,Vrea sa ramina cu tot dar suntem 3 mostenitori,in urma succesiunei.Mama a muncit acolo 35 de ani.Ce pot face .Va multumesc.
Intreb fratele vitreg este dupa tata sau mama?
Daca fratele vitreg este dupa tata are dreptul la 1/4 din 1/2 din mostenire. Se intelege astfel 1/2 din avere apartime mamei in viata, iar restul de 1/2 se imparte lui mama si celor trei frati.
Daca este frate dupa mama nu are nici un drept de mostenire, adica 1/2 apartine mamei iar cealalta parte de 1/2 se imparte lui mama si celor doi frati dupa tata.:((
Da este frate vitreg dupa tata, am facut succesiunea,si stie fiecare cit are ....dar el vrea tot ,si eu cum nu sunt acasa isi bate joc de mama si o zgorneste din curte
Nu va ramane decat sa faceti o actiune civila in instanta de "iesire din indiviziune", pe temeiul disp. art.728 Cod civi. cu delimitari (grantuire daca este suprafete de teren si daca este locuinta cu plata de sulta.), Si daca nu cedeaza tunci este caz penal "tulburare de posesie" si este grav din partea lui. Eu asta va sugerez Dv. faceti cum va dicteaza constiinta.:((