avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... completare titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

completare titlu de propietate

Am o suprafata de teren de 1,08 ha pe care o detinem din 1991 dar cand s a impartit terenurile conform Legii 18 Comisia Locala ne-a facut titlul de propietate doar pe o suprafata de 0,60 ha asa cum a gasit in registrele agricole. Parintii mei au murit si am gasit in actele actele primariei o cerere facuta de ei din anul 1991 pentru punerea in posesie in punctul respectiv a suprafetei de 1,08 ha. In titlul de propietate facut avem trecut 0,60 ha iar noi detinem si la ora actuala 1,08 ha. Va intreb daca se mai poate face ceva la ora actuala? Noi am mai depus o cerere pentru completarea titlului in anul 2005 invocand legea 247/2005 la care comisia locala nu a dat curs. Avem un proces pe rol cu un alt litigiu si in acel proces avem un capat de cerere separat cu completarea titlului de propietate cu diferenta mentionata mai sus. Avem vreo sansa sau nu ? Sa fac o cerere la primarie prin care sa cer sa ne elibereze o adeverinta in care sa precizeze ce suprafata detinem la ora actuala? ne-ar ajuta in instanta? Va rugam sa ne ajutati ce trebuie sa facem pentru a demonstra instantei ca acel teren ne apartine in totalitate.
Multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: costi_mbd , utilizator 21:39, 25 Mai 2011
Raspunsul nu este simplu, intrucat sunt multe componente de ordin juridic care pot conduce la o solutie care sa va ajute cu adevarat.
Insa pot sa va sugerez sa adresati o petitie scrisa la Prefect, pentru a vi se rezolva cererea depusa in 2005 pe legea 247/2005.
Puteti solicita prin adresa la Primarie sa vi se elibereze o adeverinta din care sa rezulte ca platiti impozit si pe suprafata de teren in litigiu.
Sanse aveti, insa avocatul va poate indruma mai bine.
Multumim de indicatiil date. Vreau sa precizez ca noi nu platim impozit pe suprafata de 1,08 ha ci doar pe suprafata din titlu de propietate de 0.60 ha cu toate ca noi la ora actuala detinem 1,08 ha. Am gasit in Legea 18 /1991 un articol copletat cu Legea 247/2005 care spune asa; In toate cazurile in care reconstituirea dreptului de propietate se face pe vechile amplasamente , cu ocazia masuratorilor comisia locala ia act de reconstituirea reciproca a limitelor propietatii de catre vecini, le consemneaza in documentele constatatoare , intocmind planurile parcelare si inainteaza documentatia Comisiei Judetene sau Prefectului pentru validare si, respectiv eliberarea titlurilor de propietate.” Eu in instanta as vrea sa dau vina pe cei de la comisia locala ca nu au facut asa ceva.Dvs. ce parere aveti?
Ce nu inteleg eu, de unde 1.08 ha? Chiar dvs. spuneti ca in registrul agricol al primariei (care a stat la baza reconstituirii dreptului de proprietate, impreuna cu registrul de evidenta a cererilor de intrare in CAP) figureaza doar 0.60 ha...asa ca, de unde restul??
pe cale administrativa ati incercat sa rezolvati problema diferentei de suprafata? aveti un raspuns scris in acest sens de la prefectura?
Diferenta pana la 1,08 ha nu am gasit-o inscrisa in registrele agricole adica nu gasim documente, dar a apartinut parintilor nostri inainte de colectivizare si din 1991 ne-a fost repartizata suprafata de 1,08 pentru ca cei din comisia locala stiau ca apartinea noua si o detinem si la ora actuala dar Titlul a fost facut pe 0.60 ha. iar impozit platim doar pe suprafata din titlu. Am facut sesizare la Comisia Judeteana de fond funciar si am explicat situatia iar raspunsul a fost ca nu avem documente .Nu stiu in ce masura ne-ar ajuta Prefectul? Am incercat pe cale administrativa sa rezolvam dar comisia comunala nu ne-a ajutat din acest motiv avem un capat de cerere intr-un proces aflat pe rol cu alte probleme si am cerut sicompletarea titlului de propietatecu diferenta de suprafata.

Alte discuții în legătură

Problemã legea 18/1991 catalin.b catalin.b Buna ziua! As dori câteva păreri referitor la modul in care trebuie sa acţionez pentru cazul prezentat în continuare. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Drept comun sau legile fondului funciar? dandanaua dandanaua In 2007, prin hotarare definitiva si irevocabila, se dispune completarea titlului cu tricolor al autorului meu, in sensul de a fi si eu trecut la mostenitorii ... (vezi toată discuția)