avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept comun sau legile fondului funciar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept comun sau legile fondului funciar?

In 2007, prin hotarare definitiva si irevocabila, se dispune completarea titlului cu tricolor al autorului meu, in sensul de a fi si eu trecut la mostenitorii defunctului. Nici pana la ora actuala CLFF si CJFF nu au emis titlul completat conform dispozitiilor instantei.Ce pot face? In acelasi titlu, a fost trecut cu 1 ha mai putin teren decat a detinut autorul.Pot in acest moment, pe baza acelei hot.jud.care dispune sa fiu trecut in tilu ca mostenitor, sa solicit reconstituirea dr.de proprietate si cu acest hectar de teren (cererea la lg.18 cu 247 a fost facuta in termen pentru intreaga suprafata, dar pe titlu s-a trecut 1 ha mai putin.Cui cer acest hectar, comisiei sau direct instantei? Cum il cer: sa se completeze titlul existent sau sa mi se elibereze un alt titlu pt.acest hectar? De fapt, comisiei i s-a cerut, dar aceasta a respins doar solicitarea de a completa titlul cu numele mostenitorului, fara sa faca vorbire de hectarul respectiv, il da sau nu il da.Dupa ce comisia prin hotarare a respins cererea de completare, mostenitorul s-a adresat instantei pentru completarea titlului.Acum, ca s-a dispus de instanta sa fie trecut in titlu, poate cere comisiei din nou acel hectar, sau merge direct la instanta cu aceasta cerere?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
dandanaua, utilizator
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 23:52, 28 Octombrie 2010
Din moment ce aveti hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, apelati la un executor judecatoresc sa sileasca cele doua comisii sa modifice titlul respectiv, in sensul completarii lui cu hectarul respectiv, in functie de dispozitivul hotararii. In cadrul procedurii de executare silita, se vor putea obtine si daune pentru nerespectarea obligatiilor de catre cele doua comisii.
Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus doar sa fiu si eu trecut in titlu ca mostenitor (nu am cerut instantei si hectarul).Poate executorul judecatoresc sa oblige comisiile sa ma treaca ca mostenitor in titlu? Cu privire la hectar, ma gandeam ca, dupa ce voi fi trecut in titlu ca mostenitor, voi face comisiei o noua cerere prin care voi solicita acel hectar.E bine asa?
Se poate recurge la executarea silita a comisiilor pentru obligatia de a face, respectiv completarea TP cu toti mostenitorii, conform hotararii judecatoresti. Cat despre hectarul lipsa, problema e mai delicata, intrucat ultima zi in care s-au facut cereri in baza legii 247/2005 a fost 30.11.2005. Ar trebui sa introduceti o actiune in revendicare imobiliara contra celor doua comisii pentru suprafata respectiva, insa exista sanse ca aceasta sa fie respinsa, data fiind inexistenta cererii formulate in termen, in baza legii speciale.
Am formulat cererea in termen.Deci, dupa aparitia Lg.247/2005, chiar in anul 2005, am formulat o cerere prin care am cerut sa fiu trecut in titlul de proprietate eliberat pe numele tatalui meu (proprietar decedat inainte de 1989) ca mostenitor, alaturi de fratele meu si sa ni se mai dea 1 ha de teren, pentru ca in titlu a fost trecut cu 1 ha mai putin.Comisiile s-au pronuntat asupra cererii ele, astfel: "Respinge cererea deoarece a fost emis titlul definitiv de proprietate".Am contestat in instanta hotararea comisiei iar instanta a dispus doar cu privire la trecerea mea in titlu ca mostenitor, fara sa aminteasca nimic de treaba cu hectarul lipsa. Pe parcursul procesului, instanta a constatat ca am formulat cerere, ca sunt mostenitorul tatalui meu si ca trebuie sa fiu trecut in titlu.Atat.Inca ceva: in anexa, tata a fost trecut cu 4 ha, doar in titlu a fost trecut cu 3 ha.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã care sã tinã loc de titlu de proprietate mike72_mail mike72_mail [b]Poate Instanţa de judecată să pronunţe o hotărâre(sentinţă civilă) care să ţină loc de titlu de proprietate privind o suprafaţă de ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz, insusirea unei cereri de retrocedare, legea 247/2005 Ionut_76 Ionut_76 Buna ziua,in dezbatere va prezint un studiu de caz,in vederea lamuririi procedurilor legale de reconstituire drept proprietate/terenuri. In speta,in urma unei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)