Ieri, am oprit autovehiculul in dreptul semnului "Oprirea Interzisa" pentru a cobori un pasager. Mi-am continuat drumul, iar dupa 150 de metri am fost oprit de catre un agent de circulatie care mi-a intocmit proces verbal si m-a amendat.
In procesul verbal a scris:
" A oprit voluntar auto marca xxxx cu numarul xxx pe sos Albesti in dreptul Pietii Ivancea in zona de actiune a indicatorului Oprirea Interzisa montat in dreptul APFM ARGES. In masina se mai afla o persoana de sex feminin."
La mentiuni am scris: "Am mentiuni: distanta intre masina de politie si locul unde am oprit foarte mare (100-150m). Nu am oprit sau stationat.
Mentionez ca era Duminica si zona era slab circulata, iar agentul de circulatie era singur.
Am vre-o sansa sa castig contestatia?
voi plati amenda deoarece este foarte mica, dar conform Art.63. punctul 2 ,politistul nu are dreptate:
2) Nu se consideră oprire:
a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;
in cazul in care ar avea probe video, nu face altceva decat sa ma avantajeze in instanta!
martor am si persoana care a coborat din auto si care a venit langa noi sa-i explice politaiului ce s-a intamplat.,
Aveti dreptate, puteti contesta pv, sarcina probei fiind a agentului de politie.Mentiunea din pv ar fi trebuit sa fie obiectiune privind faptul ca nu s-a consemnat coborarea persoanei .Puteti explica negatia, prin prevederea din Cod:"nu se considera oprire" solicitand proba video.
Pt o amenda minora cred ca va complicati prea mult. Si daca politistul v-a filmat? Erati oricum in defect oprind in zona de actiune a unui indicator care va interzicea acest lucru. Iar in ce priveste daca era sau nu strada circulata , asta ramane de vazut.
Cearta cu politia
taxiathos
am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare ... (vezi toată discuția)