avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită procedura executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

procedura executor judecatoresc

Buna ziua,
poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in ceea ce priveste procedura de executare judecatoreasca?
Am pierdut un proces in faza de recurs si acum dupa vreo 2 luni, am primit telefon de amenintare din partea reclamantei ca in cazul in care nu eliberam camera ce i s-a atribuit si nu-i platim suma de bani reprezentand cheltuielile de judecata, ne trimite executorul judecatoresc si-l platim si pe acela.
As vrea sa stiu cum se procedeaza cu plata aceasta, in cazul in care nu-i pot plati intreaga suma odata?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 10:49, 24 Mai 2011
flori9 a scris:

Buna ziua,
poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in ceea ce priveste procedura de executare judecatoreasca?
Am pierdut un proces in faza de recurs si acum dupa vreo 2 luni, am primit telefon de amenintare din partea reclamantei ca in cazul in care nu eliberam camera ce i s-a atribuit si nu-i platim suma de bani reprezentand cheltuielile de judecata, ne trimite executorul judecatoresc si-l platim si pe acela.
As vrea sa stiu cum se procedeaza cu plata aceasta, in cazul in care nu-i pot plati intreaga suma odata?

Legal, acel telefon nu imi pare a fi o amenintare...este un drept legal al creditorului dvs. sa va aduca la cunostinta consecintele juridice ale "neexecutarii de bunavoie a dispozitiilor din acea hotarare", cunoscut fiind ca obligatiile (stabilite prin hotarari ale unei instante sau printr-un alt titlu) de regula, se aduc la indeplinire de "bunavoie" (art.371 ind.1 alin.1 C.proc.civ.).

Daca va intelegeti cu executorul judecatoresc/creditorul, puteti executa obligatia, achitand suma datorata "creditorului" si in rate.
In caz contrar, veti fi executat silit pe bunurile pe care le detineti.
da, veti plati si cheltuieli de executare daca se ajunge la executare silita. suma ce-o veti plati executorului depinde de suma ce-o are de recuperat si de ce altceva mai are de executat
Problema este ca noi asteptam sa ne vina acasa hotararea judecatoreasca, iar astazi in urma telefonului cu pricina, am sunat la curtea de apel si mi s-a spus ca fiind recurs, nu se trimite nici o hotarare. De aceea am intarziat, nu a fost rea vointa.
Intrebarea mea era cum pot stabili plata cheltuielilor de judecata in transe, fara a ajunge la executor? Cu cine trebuie stabilit?
flori9 a scris:

Intrebarea mea era cum pot stabili plata cheltuielilor de judecata in transe, fara a ajunge la executor? Cu cine trebuie stabilit?

Stabiliti dvs., pe cale amiabila, cu "creditorul", incheind in acest sens, un inscris.

:offtopic:Nu mai scrieti mesaje consecutive, daca puteti edita timp de aproximativ 24 ore, ultimul mesaj postat.

Alte discuții în legătură

Sulta kostas_rx kostas_rx buna, imi poate spune si mie, va rog in cat timp poate fi platita sulta , daca instanta nu a precizat termenul? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata gigipanait gigipanait Am avut un proces civil care s-a intins pe 4 ani (fond+apel+recurs). In sentinta civila de la fond din luna 11.2008 am acordate cheltuieli de judecata fond ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza comunicarea unei hotarari judecatoresti? mihai19735 mihai19735 buna ziua..am avut un proces cu o firma pt lipsa in gestiune.firma a castigat procesul si am facut recurs.recursul sa incheiat de 5 luni dar nu a venit nici o ... (vezi toată discuția)