flori9 a scris:
Buna ziua,
poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in ceea ce priveste procedura de executare judecatoreasca?
Am pierdut un proces in faza de recurs si acum dupa vreo 2 luni, am primit telefon de amenintare din partea reclamantei ca in cazul in care nu eliberam camera ce i s-a atribuit si nu-i platim suma de bani reprezentand cheltuielile de judecata, ne trimite executorul judecatoresc si-l platim si pe acela.
As vrea sa stiu cum se procedeaza cu plata aceasta, in cazul in care nu-i pot plati intreaga suma odata?
Legal, acel telefon nu imi pare a fi o amenintare...este un drept legal al creditorului dvs. sa va aduca la cunostinta consecintele juridice ale "neexecutarii de bunavoie a dispozitiilor din acea hotarare", cunoscut fiind ca obligatiile (stabilite prin hotarari ale unei instante sau printr-un alt titlu) de regula, se aduc la indeplinire de "bunavoie" (art.371 ind.1 alin.1 C.proc.civ.).
Daca va intelegeti cu executorul judecatoresc/creditorul, puteti executa obligatia, achitand suma datorata "creditorului" si in rate.
In caz contrar, veti fi executat silit pe bunurile pe care le detineti.