avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cum pot recupera banii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cum pot recupera banii?

Sotul meu este PFA si conform OUG 58/2010 si HG 791/2010 a fost obligat sa plateasca anumite sume catre pensie si somaj. In 10.09.2010 a intrat in vigoare OUG nr.82/2010 modificand (mai exact anuland OUG 58/2010). Noi nu am stiut ca nu mai este obligat la aceste plati si am continuat sa viram in conturile date de cei de la pensii si somaj pana in luna aprilie inclusiv. La somaj suma acumulata este neglijabila, dar la pesii avem bani dati degeaba peste 200 ron , suma care pentru noi este semnificativa. Mentionez ca sotul cotizeaza pentru pensie privata. In prezent nu cunoastem legea pensiei de stat si am intrebat la Casa Teritoriala de Pensii Ploiesti unde am primit doua raspunsuri diferite:
1. ca este obligatoriu sa plateasca si la stat si trebuie sa depuna acte si sa depuna in cont suma minima lunara, care este f. mare (nu mai retin suma) si asa putem recupera banii dati in plus
2. ca nu este obligatoriu sa platim la stat dar ca pierde banii dati in plus
Mentionez ca aceste informatii le-am primit de la doua persoane diferite
Va rog sa imi spuneti cum poate sotul sa recupereze acei bani dati degeaba si daca este obligatoriu sa plateasca pensia la stat? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 15:35, 23 Mai 2011
In baza Codului de procedura fiscala este necesar sa depunetii o cerere de restituire a acelor sume la Administratia Finantelor Publice, in cazul in care nu datorati alte impozite si contributii la bugetul de stat sau bugetul asigurarilor sociale.
Daca datorati astfel de sume, trebuie sa depuneti o cerere de compensare a sumelor platite in plus cu alte impozite si contributii datorate.
Este facuta o precizare care nu are legatura cu codul de procedura fiscala ca sumele care au fost virate in contul casei de pensii si din anumite motive nu trebuiau virate, NU se mai restituie ci vor constitui stagiu de cotizare, deci vor fi adaugate la pensie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit cas - oug nr. 58/2010 ContSters236108 ContSters236108 Buna ziua, In perioada 11 noiembrie 2006 - 15 martie 2011 am lucrat ca [b]agent de asigurare, in acelasi timp neangajat cu carte de munca.[/b] [b]Firma ... (vezi toată discuția)
Declaratii de venit camellia_camy camellia_camy Buna ziua !Am Pfi din mai 2010 si am platit cf. ordonantei 58 contributiile la CAS,CASS,SOMAJ.As dori sa-mi explicati cum procedez pentru luna ... (vezi toată discuția)
Pfa oug nr. 58/2010 in norme metodologice art. 3 al. 3 ContSters48867 ContSters48867 daca am PFA si ma incadrez la OUG NR. 58/2010 in Normele Metodologice Art. 3 Al. 3, scrie clar negru pe alb ca nu datoram nimic si nu trebuiesc depuse. Pana la ... (vezi toată discuția)