avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social apartament ipotecat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social apartament ipotecat

Buna ziua,

Poate face obiectul unui contract de comodat, un apartament asupra caruia este stabilita ipoteca conventionala, in vederea stabilirii sediului social al unui srl?
Mentionez ca, exista contract de vanzare cumparare, s-a platit o parte din suma, pentru restul incheindu-se un contract de garantie imobiliara.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutanton777ro , utilizator 19:57, 14 Iulie 2008
Buna ziua!
Da, puteti face sediul SRL-ului in acel apartament fara nicio problema in ce priveste inregistrarea firmai la registrul comertului.
Va recomand totusi sa cititi cu atentie contractul pe care il aveti cu banca intrucat mai toate bancile au stipulata o clauza conform careia trebuie ori sa le cereti acordul inainte de a face contractul de comodat, ori sa-i instiintati de acest contract.
Cu stima,
av. Silviu Serban
In practica la RC se cere acordul Bancii. Pe care de multe ori functionarii bancii nu au chef sa il dea. Asta daca nu cumva in contractul cu banca se specifica expres faptul ca nu este necesar acordul bancii pentru viitoare inchirieri/locatiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social si inchiriere bizkit1 bizkit1 buna ziua. Am un apartament al parintilor mei care mi l-au dat prin contract de comodat , pe 2 sedii sociale, la ambele firme fiind eu administrator. ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat de 2 ani guzmania guzmania Avem o societate comerciala careia i-a expirat sediul de 2 ani, deoarece contabila a uitat sa prelugeasca acest contract. Avem depuse bilanturile si tot ce ... (vezi toată discuția)
Comodatul, pfa-ul si ipoteca vlucian vlucian Doresc sa-mi infiintez un pfa, ca sediu am ales apartamentul proprietate personala achizitionat prin credit ipotecar - domiciliul e in apart sotiei. Am acordul ... (vezi toată discuția)