avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social si inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social si inchiriere

buna ziua. Am un apartament al parintilor mei care mi l-au dat prin contract de comodat , pe 2 sedii sociale, la ambele firme fiind eu administrator. Apartamentul este tot timpul gol si as vrea sa stiu daca pot sa il si inchiriez unei persoane???
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
bizkit1, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandraIN , utilizator 11:18, 29 Ianuarie 2014
Apartamentul il pot inchiriaq doar proprietarii acestuia, adica parintii dvs.
Faptul ca exista sedii sociale acolo, nu impiedica incheierea contracftului de inchiriere.
Buna ziua!
Da, poate fi inchiriat.
Il pot inchiria parintii dvs., in calitate de proprietari, sau firmele dvs. care au comodat, cu conditia sa existe in contractul de comodat acordul pentru subinchiriere.
Cu stima,
av. Silviu Serban
In afara de acordul de subinchiriere aveti nevoie de semnatura parintilor pe contractul de subinchiriere.
Buna ziua, am si eu o intrebare asemanatoare si sper ca ma puteti ajuta.
Am un apartament proprietate personala in care exista, in una din camere sediul social al unei microintreprinderi (tot a mea - prin contract de comodat).

Vreau sa inchiriez acest apartament unei companii cu destinatia locuinta de serviciu pentru unul din angajatii lor dar trebuie sa semnez un contract standard al lor in care se mentioneaza urmatoarele:
"imobilul nu este grevat de niciun drept de retentie, drept de servitute sau sarcina care ar putea afecta in mod negativ prezentul contract"
"contractul nu va contraveni sau da nastere la o incalcare a niciunei legi sau reglementari si a niciunui contract care angajeaza din punct de vedere juridic pe proprietar sau care se aplica imobilului"

Nu stiu daca existenta sediului social si contractul de comodat se incadreaza in "drept de retentie, drept de servitute sau sarcina" care sa afecteze contractul de inchiriere.

Pot sa semnez acest contract?

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament unde exista un sediu social AlexandraIN AlexandraIN Buna ziua, am si eu o intrebare asemanatoare si sper ca ma puteti ajuta. Am un apartament proprietate personala in care exista, in una din camere sediul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)