sunt o mama din romania si am intentat divortul impotriva sotului meu care este extrem de violent atat impotriva mea cat si a fiicei mele de 15 ani.Am renuntat sa initiez si o actiune de partaj pentru ca nu vreau sa mai am de a face cu el sub nici o forma.
Vreau sa va intreb care sunt mijloacele legale ca acesta sa nu mai aiba nici un drept de a decide asupra mea si a fiicei mele mergand chiar pana la decaderea lui din drepturile parintesti.
Poti cere divortul si incredintarea fiicei minore , cu obligarea lui la pensie.
Nu trebuie sa te feresti de partaj daca aveti bunuri impreuna.
Dupa incredintare el trebuie sa faca o cerere de stabilire program vizitare minor. Minora va fi audiata si va declara ca nu doreste sa-l vada . Nu o poate obliga nimeni sa mearga la intalnirea cu tatal sau chiar daca s-ar stabili un program de vizita .E mare , numai ca aveti grija sa nu o influentati prea mult . Daca ea doreste , e bine sa poarte legaturi firecti cu tatal sau . El nu ii vrea raul , o iubeste probabil , dar problemele voastre nu le amestecati cu cele ale copilului .
Nu se va dispune decaderea din drepturile parintesti decat in cazul penal cand el ar fi condamnat pentru vreo fapta penala impotriva copilului, ceea ce nu e cazul in speta.
Cate o plangere in fiecare data ca ai o amenintare sau o lovitura din partea violentul. Un partaj, nu un nepartaj, repede si cu vanzare de bonuri ca sa nu mai vei avea amintire si nimic material ce iti face rau la stomac spiritual, afectiv, partajul care nu este doar un drept ci o obligatia in fata fiicei. Sau o renuntare la partea corespunzatoare (cazul in care nu crezi ca te rezolv nimic) daca ai rezolvat sau cum sa isi rezolv partea materiala ta in fata urmasi. Si o desintoxicare spiritual cu o spalarea de cele rele de inauntru. Restul -tot aceleas lucru- un supliment mare de iubirea si iertare in fata violentului, mila pentru ca si pe noi Dumnezeu ne ierta intotdeauna (sapte ori sapte). Adica Iustitia si Milostivirea. Acelas virtuti care sunt in varful inteleptiunea dumnezeiasca, din Domnul, al caruia suntem creaturi asemanatoare. Doamne ajuta!.