avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot scoate din banca 2 milioane de euro?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot scoate din banca 2 milioane de euro?

Ca persoana fizica, trebuie sa justific de ce am primit o suma f. mare in valuta, din strainatate?
Buna ziua,

Da, provenienta banilor trebuie justificata. Din momentul in care ati primit banii, aveti un termen (de 15 zile, din cate am inteles) in care trebuie sa completati o declaratie de incasare externa.

In momentul viramentului, aceasta operatiune se codifica in cele doua banci (din care pleaca, respectiv in care intra), dupa niste norme ale bancilor nationale (de ex. BNR, in cazul nostru).

De exemplu, daca este un imprumut, acesta se mentioneaza si in registrul de datorie externa al BNR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasari in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sunt un srl cu obiect de activitate organizari evenimente business in strainatate pentru clienti din Romania. As dori sa stiu daca facturile emise catre acesti ... (vezi toată discuția)
Care este data corecta a efectuarii operatiunilor? alina240 alina240 Buna ziua, Am din nou o intrebare. Ex: Firma presteaza servicii pentru o alta firma din UE. In data de 15.02. emite o factura in euro la cursul BNR. ... (vezi toată discuția)
Factura externa ioasaf ioasaf buna ziua. Daca am o factura emisa catre o societate din UE ,deci in valuta, clientul poate achita factura in RON ? Va multumesc (vezi toată discuția)