Suntem patru frati care avem un titlu de proprietate in care suntem inscrisi toti patru, pentru o suprafata de teren de 10000 mp. Terenul il avem de la parinti. Am un frate in alta localitate, care apartine altui judet decit cel unde se afla terenul, care a apelat la un notar dintr-o localitate a judetului in care locuieste, dar nu cea a localitati unde are domiciliu, cu ajutorul caruia a facut un partaj voluntar, chemindu-ne numai sa semnam actele. Necunoscind bine lucrurile, as dori sa stiu daca acest teren inainte de a se face partajul nu trebuia intabulat. La actul de partaj se afla o schita executata de fratele meu care are stampila primariei pe raza caruia se afla terenul. Eu doresc sa fac acte fetei mele pe bucata care imi revine mie si as vrea sa nu am probleme. Am uitat sa spun ca pe schita este specificat drum de servitute dar nu este specificata lungimea si latimea lui. Mentionez ca nu as avea acces la teren daca nu ar fi acest drum. O alta problema ar fi ca nu am inteles de ce a procedat asa, nu era corect sa se faca totul in judetul unde este localizat terenul? Multumesc fosrte mult.
poate era mai corect dar nu obligatoriu...;) cred ca problema dvs. este sa reusiti sa faceti iesirea din indiviziune si sa va intabulati partea de teren care teoretic va apartine. Solicitati la CF un extras de informare si vedeti exact cine e proprietar de drept al terenului si in ce cote.Apoi, adresati-va unui expert pentru a va intocmi actele de iesire din indiviziune si apoi notarului pentru intabulare pe numele dvs. Aceasta in cazul in care ati dezbatut mostenirea dupa parinti.Daca nu, acesta ar fi primul pas.
Actul de partaj poate fi încheiat oriunde în ţară. Intabularea însă, trebuie făcută la biroul de carte funciară din judeţul unde se află terenul.
Nu este obligatorie intabularea înainte de partaj. Dimpotrivă, este mai comod, şi mai puţin costisitor pentru dumneavoastră, să întocmiţi documentaţia cadastrală acum, doar pe suprafaţa de teren care v-a revenit în urma partajului.
Deoarece la baza actului de partaj se află un titlu de proprietate, operaţiunea va intra pe flux integrat şi, odată cu avizarea documentaţiei cadastrale, vi se va întocmi şi carte funciară.
Abia apoi se poate solicita un extras CF pentru autentificare, în vederea întocmirii actului de înstrăinare către fiică, iar acest lucru va fi efectuat de către notar atunci când se face actul, şi nu mai devreme (pentru că nu este valabil decât 5 zile lucrătoare).
Intabulare
iuvri
Buna ziua!
Imi poate da si mie cineva niste informatii?
Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005?
Unde ... (vezi toată discuția)