avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxele judiciare de timbru in cazul unui divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxele judiciare de timbru in cazul unui divort

Va rog sa-mi da-ti o solutie la urmatoarea problema, din puct de vedere al taxei judiciare de timbru:
Reclamanta SL cheama in judecata pe paratul SS, solicitand sa se declare desfacuta, din vina ambilor soti, casatoria, si sa se incuviinteze ca reclamanta sa-si reia numele avut anterior casatoriei, sa-i fie incredintat reclamantei minorul SC, nascut in afara casatoriei, si paratul sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere lunare pana la majoratul minorului.
Paratul, prin intampinare, a solicitat printr-o cerere reconventionala, sa se stabileasca modalitatea de pastrare a legaturii personale cu minorul.
Va mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucyla , utilizator 13:45, 11 Aprilie 2012
Reclamanta plateste taxa de timbru de 39 de lei si timbru judiciar de 0,30 lei
Paratul plateste taxa de timbru de 6 lei si imbru judiciar de 0,30
daca reclamantul e inchis ...la puscarie ...plateste taxa de timbru de 39 de lei sau de 8 lei fiind o persoana fara venit???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)
Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)