Buna , am o nelamurire in legatura cu domicililu fostului meu sot, Impreuna am construit o casa in rosu pe teren proprietatea mea, dupa care am divortat. Dupa divort el a finisat o parte din casa (in ciuda faptului ca am hotarare judecatoresca pentru oprirea finisajelor pana la solutionarea partajului)si s-a mutat in casa respectiva facand si lui si actualei sotii domiciliu acolo si foloseste tot terenul 1400mp adica curte, gradina tot avand aceeasi intrare.Intrebarea mea este :1.ei au avut dreptul la domiciliu fara acordul meu atata timp cat si casa si terenul este pe numele meu ???? El avand drept doar pentru jumatate din casa. 2. Ce acte am nevoie sa pot folosi terenul respectiv si el sa foloseasca doar o parte din ea? ( intrarea si eventual a mica curte din fata casei ) bineinteles pana la finalizarea partajului.
din pacate, in virtutea faptului ca respectiva casa e bun comun, a facut buletin si sotiei.
cum foloseste el casa si teren, le puteti folosi si dvs. va interzice accesul? ati plecat din spatiu?
daca ati vazut ca dansul finiseaza, de ce nu i-ati facut plangere pt nerespectarea hotararii ?
Va multumesc pentru raspuns. Nu am plecat din acel spatiu pentru ca nici nu am locuit impreuna in acea casa , el s-a mutat dupa divort acolo. Nu am facut plangere de .... ce sant , nu am vrut benzina pe foc :( acum imi pare rau. Da imi interzice accesul spunand ca totul e al lui si sincer cand vad ca foloseste acea gradina mie si frica sai spun sa nu calce acolo ca nu are nici un drept si sa intru printre gainile si hainele intinse pe acolo mie rusine de vecini si de scandalul ce o sa iasa. Nu stiu cat teren apartine legal de casa adica daca as face un gard acolo cata suprafata sa-i las sa foloseasca pana ce partajul va ajunge la sfarsit? Nu vreau nici sa am probleme ca nu -i las acces la casa sau asa ceva vreau doar sa foloseasca o parte ce legal apartine la casa iar la restul terenului sa nu aiba acces. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care spune cata suprafata minima apartine unei case de locuit