avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instanta competenta _ conflicte individuale de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instanta competenta _ conflicte individuale de munca

In legea dialogului social (art.210) se prevede ca Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantelor judecatoresti competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca.Intrebarea mea este: intr-o decizie a angajatorului ce instant competenta inserez: pe care vreau eu si care imi este avantajoasa: instanta de la sediul angajatorului? Sau instant de la domiciliul salariatului?
Cel mai recent răspuns: Rodica2011 , utilizator 17:36, 24 Mai 2011
Nici, nici :) Este competenta instanta de la domiciliul/ sediului reclamantului. (Reclamant poate fi oricare dintre cei doi, functie de caz).
:) Multumesc!!! atat de simplu , dar m-am zapacit!
Ati mentionat gresit textul art.210 din Legea nr.62/2011 ... Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantei judecatoresti competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.

Coroborand cu art.2 alin.1 lit.c C.proc.civ rezulta ca instanta competenta material si teritorial este Tribunalul in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
este ok! am inteles ideea. Am avut o problema de interpretare in urma unei discutii in contradictoriu. :) Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot depune actiunea chitoiu chitoiu Buna ziua tuturor. Unde trebuie depusa cererea de chemare in judecata , avand in vedere ca societatea ce vreau sa o actionez in judecata are sediul in alt ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta contestare decizie incetare cim MarcelaS MarcelaS Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este [b]legea exacta si articolul [/b]in care se stipuleaza care este instanta competenta pentru contestarea deciziilor ... (vezi toată discuția)