avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... unde pot depune actiunea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

unde pot depune actiunea

Buna ziua tuturor. Unde trebuie depusa cererea de chemare in judecata , avand in vedere ca societatea ce vreau sa o actionez in judecata are sediul in alt judet ? La ce tribunal , cel de care apartin eu cu domiciliul ,sau cel unde a-si are firma sediul ? Fiind vorba despre recuperarea salariului neplatit. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: chitoiu , utilizator 09:02, 16 Mai 2012
La Tribunalul de la domiciliul dumneavoastra.
Art. 210 din Legea nr.62/2011:
Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantei judecatoresti competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.

Art. 2 C.proc.civ.
Tribunalul judecă:
1.în primă instanţă:
.......
c)conflictele de muncă, cu excepţia celor date prin lege în competenţa altor instanţe;
....

Din coroborarea celor doua texte de lege rezulta ca actiunea o veti depune la Tribunalul in a carei circumscriptie are domiciliul sau locul de munca sotul dvs.
Deci la tribunalul de care apartin cu domiciliul ! Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta contestare decizie incetare cim MarcelaS MarcelaS Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este [b]legea exacta si articolul [/b]in care se stipuleaza care este instanta competenta pentru contestarea deciziilor ... (vezi toată discuția)
Cum actionez ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Iata situatia : ...am actionat in judecata societatea la care am lucrat si fiind in prima ,,faza\\" am primit intampinare pe cale de exceptie. ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta _ conflicte individuale de munca Rodica2011 Rodica2011 In legea dialogului social (art.210) se prevede ca [i]Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantelor ... (vezi toată discuția)