avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajarea dupa 2 ani de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajarea dupa 2 ani de crestere a copilului

Buna ziua! Pe data de 30 mai trebuie sa reincep munca. am sunat la firma sa anunt data reinceperii si sa le aduc la cunostinta si faptul ca trebuie sa le aduc cererea datata si semnata pt reangajare. Mi s-a raspuns sa astept 2 zile si o sa ma sune seful meu in acest timp. El nu are nici-o legatura cu reangajarea mea ci cei de la resurse umane sunt obligati sa-mi faca actele necesare. Spuneti-mi cum sa proccedez sau ce anume au de gand? Poate sa ma dea afara??? spuneti-mi in ce caz poate sa ma dea afara sau in ce conditii? Ei oricum nu vor sa bage in somaj.Asta stiind de la alti colegi care sunt patiti. Va multumesc.

Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters186361, utilizator
1. Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede ca: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Angajatorul poate dispune concedierea dvs dupa revenirea din CCC, dar numai cu respectarea prevederilor legale in materie. Altfel, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Va multumesc! am citit codul muncii si sunt la zi cu el. Vroiam sa fiu sigura daca am inteles.Multi angajatori concediaza fara a tine seama de acest cod, obligand ca angajatul sa-si dea demisia sau sa plece cu acordul partilor. Pt reintoarcere mai stiu ca trebuie depusa cu cateva zile o cerere de reangajare pe acelasi post. Cu cate zile se poate depune aceasta cerere? Din ce stiu nu se depune in aceeasi zi cand te intorci, se face cu cateva zile 2-3. Dar mai sigur as dori sa-mi spuneti dumneavoastra. Se poate cu 3 zile inainte? In cazul meu pe 25 dimineata depun cererea si pe 30 mai incep munca.
Multumesc frumos! Toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
ContSters186361, utilizator
O puteti depune si cu 2-3 zile inainte de terminarea CCC ... legea nu prevede cu cate zile inainte de terminarea CCC se depune o astfel de cerere.
Multumesc foarte mult!
Numai bine!
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters186361, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu de maternitate mariana iacoboae mariana iacoboae Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate de 3 ani si urmeaza sa reincep serviciul peste 6 luni. As vrea sa ma informez daca angajatorul poate sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)
Disperare dragonscuf dragonscuf am pus si saptamina trecuta o intrebare .sotia ttrebuie sa inceapa lucrul pe data de 16 decembrie dupa concediul de crestere a copilului,a depus cererea de ... (vezi toată discuția)