avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de garantie reala mobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de garantie reala mobiliara

Buna ziua ! mi s-a propus un contract de garantie reala mobiliara de la banca de la care am credit ! Obiectul acestui contract ar fi ca debitorul gajist sa constituie in favoarea creditului gajist o garantie reala mobiliara de prin rang asupra veniturilor, prezente si viitoare......etc!! intrebarea este de ce as semna un astfel de contract? ce parere aveti dumneavoastra?
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 09:14, 9 Iunie 2011
Numai tu stii de ce ai semna un asemenea contract:) Banca vrea sa fie privilegiata in cazul unui concurs intre creditori asupra bunurilor tale mobile.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters208490, utilizator
eu va sfatuiesc sa nu semnati asemenea act. este o garantie in plus pt banca care pe dvs va dezavantajeaza total.
Multumesc! nu am sa semnez asa ceva! spuneau ca e o garantie pentru ei, ca daca as primi vreo amenda rutiera spre exemplu si daca nu o platesc sa nu se traga din contul meu de la banca respectiva acea suma...sau ceva de genul..nimic concret.
Buna ziua....revin la subiect pentru ca banca insista in a semna acest contract de garantie reala mobiliara!! spune ca de exemplu daca primesc o amenda si nu o platesc...iar eu platind rata la banca sa cred ca o platesc, iar de fapt din acei bani sa mi se traga banii din amenda...si neacoperind rata astfel sa ma trezesc ca mi iau casa care este ipotecat la banca prin luare de credit. Ca le -as oferii intaietate !sincer eu ce avantaje as avea daca as semna acest contract? sau ce dezavantaje? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante,probleme cu bancile laurateodora laurateodora am 3 credite bancare dintre care unul ipotecar.Daca nu platesc unul din creditele neipotecare pot fi executata de banca care detine ipoteca si in ce conditii (vezi toată discuția)
Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)