avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta pentru activitatea lucrata in grupa I de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta pentru activitatea lucrata in grupa I de munca

Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea problemă: în perioada 1974 -1976 soţul meu a fost încadrat ca si sticlar suflător la o cooperativă de consum, activitate care, conf.ord.50/1990 (pct 14), era încadrată în gr.I de muncă. Perioada lucrată este înscrisă în cartea de muncă, cu meseria de sticlar suflător.
Nu reuşim să primim adeverinţa de grupa I deoarece unitatea a fost desfiintată de mult şi primăria unde fostul angajator are arhiva, nu eliberează adeverinţe.
Menţionez că soţul este pensionat anticipat şi că această perioada a fost incadrată la condiţii normale de muncă .
Vă mulţumesc.

Cel mai recent răspuns: elenaadriana_cojocariu , utilizator 08:27, 26 Mai 2011
Doamna, nu conteaza ca activitatea x se regaseste la punctul y din Ordinul nr. 50/1990, important este ca sotul dvs. sa fi fost nominalizat ca persoana care a lucrat in grupa I de munca. A lucrat sau nu sotul dvs. in grupa I de munca? Poate acesta este motivul refuzului primariei, faptul ca sotuil dvs. nu a lucrat in grupa de munca. Va rog sa cititi, mai jos, pct. 6 din Ordinul nr. 50/1990.

6. Nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupele I şi II de munca se face de către conducerea unităţilor împreună cu sindicatele libere din unităţi, ţinându-se seama de condiţiile deosebite de munca concrete în care îşi desfăşoară activitatea persoanele respective (nivelul noxelor existente, condiţii nefavorabile de microclimat, suprasolicitare fizică sau nervoasa, risc deosebit de explozie, iradiere sau infectare etc.).


Deci nu toate persoanele care au desfasurat activitatea x au fost incadrate in grupe de munca. Nominalizarea acestora s-a facut asa cum prevede pct. 6 din Ordinul nr. 50/1990.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? angeleny07 angeleny07 Buna ziua ma numesc Budae Simion sunt nascut in data de 1954.s dori sa imi spuneti cand as putea sa ies la pensie daca ani mei de munca cu cotizatiile ... (vezi toată discuția)
Adeverinta conform ord.50/1990 canca canca Am lucrat in mediu radioactiv incepind cu 14.04.1988 pina 30.05.1992. in respectiva perioada am fost incadrata in gr.I. Mi s-a eliberat adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii nerecunoscuta ellamoise ellamoise Am lucrat 16 ani in gr.II de munca ca operator consola (calculator ) este mentionat in cartea de munca ca am lucrat in procent de 100% in grupa a II, ... (vezi toată discuția)