avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - facturi leasing
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - facturi leasing

Buna ziua ,

Va rog sa imi spuneti daca se deduce TVA-ul de pe facturile de la leasing si avans .
Mentionez ca autoturismul ce intentionam sa il achiztionam - va fi masina de serviciu a managerului .
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: amaliaionut , utilizator 12:36, 25 Mai 2011
TVA - ul îl puteţi deduce numai la avans nu şi la facturile de leasing
este deductibila tva aferenta unui contract de leasing, atat pentru avans cat si pentru ratele de leasing.
Buna ziua ,
Multumesc pentru raspunsurile primite .
Imi puteti da , va rog , articolul de lege care se refera la aceasta deducere ?
Contabila societatii zice ca nu se poate deduce - decat daca masina este luata strict pt desfasurarea activitatii , de ex - noi avem ca activitate transportul rutier si atunci ca sa se deduca ar tb sa luam un camion sau o duba etc .

Multumesc anticipat .
regulile sunt urmatoarele :
- se deduce tva aferent achizitiei auto , cu contract de leasing ( leasingul fiind prestare de serviciu ) indiferent de scopul in care este utilizat auto , de capacitate cilindrica etc , la avans si rate, mai putin la valoarea reziduala , cu conditia ca leasingul sa depaseasca 12 luni

- nu se deduce tva aferent achizitiei auto , daca aceasta achizitie se face prin alta modalitate decat contractul de leasing , ca regula ; dar daca totusi, acel auto se inscrie la exceptii ( de exemplu greutate maxima autorizata >3500 kg, auto utilizate exclusiv pentru curierat, achizitionate in scopul revanzarii etc )atunci se poate deduce tva

temei legal : art 145 indice 1, art 129 alin 3
Multumesc frumos pentru raspunsurile primite .

O zi buna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea tva la autovehicule sabinjidanu sabinjidanu Buna ziua as dori sa cumpar un autovehicul second hand fabricatie 2011 in leasing pe firma mea de la o firma care l-a cumparat in leasing si a dedus TVA-UL pt ... (vezi toată discuția)
Deducere tva achiz.leasing fin. masina marfa (dubita ) ametist ametist Am dreptul de deducere a TVA daca se achizitioneaza o dubita de tranport marfa (doua locuri in fata si in spate platforma acoperita) tip Mercedes, dar sub 3500 ... (vezi toată discuția)