avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deductibilitatea TVA la autovehicule
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deductibilitatea TVA la autovehicule

Buna ziua as dori sa cumpar un autovehicul second hand fabricatie 2011 in leasing pe firma mea de la o firma care l-a cumparat in leasing si a dedus TVA-UL pt acest autovehicul. Daca il cumpar eu pot sa mai deduc TVA-UL la acest autovehicul? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 12:07, 3 Septembrie 2012
daca autovehiculul nu este utilizat exclusiv in scopul activitatii economice, cf art. 145^1 cod fiscal si norme metodologice, atunci aveti drept de deducere numai pentru 50% din tva aferenta leasingului.
O SC din Romania, inregistrata in scopuri de TVA si in registrul operatorilor intracomunitari, doresta sa achizitioneze dintr-un stat membru (Germania) o aututilitara SECOND HAND ce va fi folosita doar pentru desfasurarea activitatii economice (nu in scopul revanzarii). Avand in vedere ca furnizorul este de asemenea persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA, va rog sa-mi spuneti daca la vanzarea autovehicului se va mentiona pe factura "taxare inversa" considerendu-se achizitie intracomunitara sau daca cumparatorul va trebui sa achitetva si taxe vamale aferente acestei achizitii. TVA-ul se deduce in limita a 50% daca vehiculul nu depaseste masa maxima autorizata totala de 3500 kg?
Va multumesc mult pentru raspunsul d-stra!!!
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
mirelanicola.72, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ileanaturti ileanaturti O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)