buna seara !
am cateva intrebari:
1. in Bucuresti, pentru decesul unui pensionar din sectorul 5, de unde se ridica ajutorul de inmormantare ? de la casa de pensii a municipiului sau de la cea de sector ?
2. cu privire la pensia pe luna mai 2011, pensionarul decedand cu cateva zile inainte de ridicarea pensiei (deces la 21 mai 2011), postasul a spus azi ca trebuie adeverinta de la casa de pensii pentru a o ridica de la oficiu postal. Intrebarea este asemnatoare, adica acea adeverinta cu pricina, ce casa de pensii trebuie sa ti-o dea ? Cea de sector sau cea a municipiului Bucuresti ? si pentru obtinerea acestei adeverinte ce acte sunt necesare si cine le depune ?
Stiu ca pentru ajutorul de inmormantare trebuie sa mearga persoana care a suportat cheltuielile de inmormantare...dar pentru pensia "restanta" ?
imi cer iertare daca sunt putin incoerenta....abia s-a intamplat evenimentul si sunt foarte obosita si afectata emotional....ca nu se astepta nimeni din familie la asa ceva!
multumesc anticipat pentru orice indrumare
Buna ziua, am si eu o intrebare: exista o fiica a defunctului, dar care nu are bani pentru inmormantare. Fratele defunctului plateste tot. Cine are dreptul sa ridice ajutorul de deces? Multumesc.
Nu ati citit art. 125 din Legea nr. 263/2010 pe care l-am postat mai sus? Ajutorul de deces este ridicat de orice persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile de deces, in cazul aratat de dvs. de fratele defunctului. Recititi cu atentie mesajul meu anterior.
Ajutor deces
danaro
Buna ziua, mama mea, pensionara, a decedat. Ca si pensionara are dreptul la un ajutor de deces, dar eu, ca si fiica a ei, salariata fiind, pot beneficia si eu? (vezi toată discuția)
Ajutor deces
Mihaela.Geanina
Va rog spuneti mi daca a decedat fratele si mama traieste,fiind pensioanara am putea beneficia de un ajutor de deces.Mentionez ca fratele a fost in somaj pana ... (vezi toată discuția)