avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ridicarea ajutorului de deces si a ultimei pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ridicarea ajutorului de deces si a ultimei pensii

buna seara !
am cateva intrebari:
1. in Bucuresti, pentru decesul unui pensionar din sectorul 5, de unde se ridica ajutorul de inmormantare ? de la casa de pensii a municipiului sau de la cea de sector ?
2. cu privire la pensia pe luna mai 2011, pensionarul decedand cu cateva zile inainte de ridicarea pensiei (deces la 21 mai 2011), postasul a spus azi ca trebuie adeverinta de la casa de pensii pentru a o ridica de la oficiu postal. Intrebarea este asemnatoare, adica acea adeverinta cu pricina, ce casa de pensii trebuie sa ti-o dea ? Cea de sector sau cea a municipiului Bucuresti ? si pentru obtinerea acestei adeverinte ce acte sunt necesare si cine le depune ?
Stiu ca pentru ajutorul de inmormantare trebuie sa mearga persoana care a suportat cheltuielile de inmormantare...dar pentru pensia "restanta" ?
imi cer iertare daca sunt putin incoerenta....abia s-a intamplat evenimentul si sunt foarte obosita si afectata emotional....ca nu se astepta nimeni din familie la asa ceva!
multumesc anticipat pentru orice indrumare

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:49, 9 Octombrie 2011
Buna ziua, am si eu o intrebare: exista o fiica a defunctului, dar care nu are bani pentru inmormantare. Fratele defunctului plateste tot. Cine are dreptul sa ridice ajutorul de deces? Multumesc.
@chitaila

Nu ati citit art. 125 din Legea nr. 263/2010 pe care l-am postat mai sus? Ajutorul de deces este ridicat de orice persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile de deces, in cazul aratat de dvs. de fratele defunctului. Recititi cu atentie mesajul meu anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare povestitorul povestitorul in cazul in care persoana decedata e un copil decedat in spital la scurt timp dupa nastere(cu certificat de nastere si certificat de deces) cel care solicita ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces danaro danaro Buna ziua, mama mea, pensionara, a decedat. Ca si pensionara are dreptul la un ajutor de deces, dar eu, ca si fiica a ei, salariata fiind, pot beneficia si eu? (vezi toată discuția)
Ajutor deces Mihaela.Geanina Mihaela.Geanina Va rog spuneti mi daca a decedat fratele si mama traieste,fiind pensioanara am putea beneficia de un ajutor de deces.Mentionez ca fratele a fost in somaj pana ... (vezi toată discuția)