Nu exista o baza de date a persoanelor fizice si juridice, pe care sa o poata accesa Fiscul, CAS-ul si Oficiul judetean de pensii si orice alta autoritate care are nevoie de ea?
Doar mie mi se pare ca ar fi nevoie de o baza de date a persoanelor fizice si juridice pe care sa o poata accesa Fiscul, CAS-ul si Oficiul judetean de pensii si orice alta autoritate care are nevoie de ea?
Eu, cel putin, m-am saturat mergand de la o institutie la cealalta si sa mi se ceara acte de la o institutie pentru cealalta.
Chiar nu exista nici o "corespondenta" intre aceste institutii, nici o baza de date comuna?
Cineva izbucnind sarcastic spunea: "la noi nu exista corespondenta nici intre etajele aceleasi institutii, cum ar putea fi intre o institutie si alta ?"
Se vor schimba curand toate acestea?
Putem contribuii la schimbare?
Dori raspunsul este cum ai facut ironia "..la noi nu exista corespondenta nici intre etajele aceleieasi institutii...". Ei se motiveaza ca fiecare are programil sau si baza sa de date individuale...asa ca este greu sa afle ceva despre o societate undeva sau alceva,,etc.:))
Zilele trecute am fost la ITM-ul local cu niste probleme privind Revisalul. Cu aceasta ocazie, zic sa-mi ridic si ID-ul si parola sa pot transmite prin mail toate acestea, fara a mai bate drumul pana acolo. Sunt sfatuit sa merg la camera..., unde un domn, aparent amabil, dupa ce afla ce vreau, ma trimite la parter unde este un Xerox si contra-cost iti da un formular-cerere pe care trebuie sa-l completezi cu toate datele firmei, ma rog il stampilezi si te intorci la domnul amabil care te-a trimis putin la plimbare. Acum imi cere o copie a CIF-ului... Cum eu m-am dus la ei cu alta treaba, nu mi-am luat la mine si o copie a acestui document... Pai nu pot sa va dau parola dac nu aveti CIF-ul. Acest document este in dosarul firmei, aici in institutia dvs. (la parter), nu aveti decat sa verificati. Eu nu verifi dosare, eu eliberez parole. Bun si ce mai faceti, ca de cand ma plimbati de ici colo, nu v-a mai deranjat nimeni? Ba mai mult, cand v-am spus seria CIF-ului, ati introdus-o in calculator (ăsta avea acolo o baza de date) si confruntand cu cererea intocmita, semnata si stampilata de mine, ati observat ca este vorba de una si aceeasi firma... Nu se poate domle, nu intelegi, asa scrie si pe usa (erau vre-o 8 pagini afisate acolo si nu am observat). Eu la ”dosar” trebuie sa am hartia, nu vorbele dumitale, uite colea dosare peste dosare... eiiii, câtă obrăznicie!
Am plecat din biroul sau, fara parola, zic am sa vin alta data cu copia CIF-lui si mai vad eu, daca omul vrea hartie, asta e...
....................
O alta problema pe care o aduc in discutie: la tot cateva luni, fac ce fac si-mi trebuie un certificat de cazier judiciar, cerut de institutii serioase - ultima data mi-a fost necesar la Primarie. Asa ca du-te la Inspectoratul de Politie, te costa 10 lei + timbre nush de care de 2 lei, completezi o cerere tipizata A5 (o primesti de la dansii, deh, tot dai 12 lei, ce naiba), te prezinti la ghiseu cu dovada achitarii celor 10 lei, cu cererea completata, timbrele si CI. Toata operatiunea dureaza din fericire maximum 10 minute - asta-i un lucru bun, ce sa zic !
Insa, daca tot vorbim de existenta unei baza de date - care la drept vorbind exista, dar nu este folosita decat daca faci monetarul la institutiile statului pe care tot noi le platim la greu - deci acolo unde-mi trebuia acel cerificat de cazier - sa vada oamenii daca sunt sau nu curat, zic si eu, nu era mai simplu ca functionarul care mi-a cerut cazierul sa acceseze o baza de date si sa vada ca e alba sau neagra, asa din prima, in cateva secunde? Ehehei, mai avem mult pana departe!
Daca baza (bazele de date) ar fi reunite si functionale, atunci un procent foarte mare de angajati care inchid si deschid de zeci de ori usile, plimband hartiile de la un birou la altul, prin acele institutii ar trebui sa plece acasa definitiv. Doresc ei asta? Nu.
Doresc sefii lor asta? Nu, pentru ca n-ar mai fi sefi, poate.
Doresc familiile lor de-acasa asta? Nu, motiv pentru care vedem o mare miscare "de masa" impotriva diponibilizarilor, creandu-ne impresia unei apocalipse functionaresti.
Deci o multime de lume doreste sa NU.
Pai si-atunci, cum sa DA?
Revisal
Eva_56
Suntem ONG si avem un salariat care pina in prezent avea cartea de munca si CIM cu toate aditionalele la ITM.
Ce obligatii avem in prezent.
Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)