avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personalul civil din armata.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personalul civil din armata.

Buna ziua,
personalul civil din armata este o categorie aparte faţă de funcţionarii publici. Dacă poate cineva să îmi răspundă la întrebarea: personalul civil din M.Ap. N. poate să/şi înfinţeze societăţi cpmerciale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 25 Mai 2011
Daca nu contravine regulamentelor militare in vigoare si a functiei pe care sunteti incadrat nu vad de ce sa fiti restrictionat. Consultati-va mai bine sefii ierarhici care va pot lamuri mai bine.
Regulamentul de ordine interioară pentru personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale prevede ca, personalului civil îi este interzis:
- să-şi exprime sau să-şi manifeste public convingerile şi preferinţele politice, să favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice, în exercitarea atribuţiilor ce le revin;
- să declare sau să participe la grevă;
- să organizeze şi să participe la mitinguri şi demonstraţii în imediata apropiere a obiectivelor militare.

Daca ocupati o functie publica , atunci aveti in vedere art.94 din Legea nr.161/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere intr-un partid politic hp777 hp777 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un angajat contractual civil in cadrul MApN are dreptul sa fie membru de partid, si chiar sef de organizatie de ... (vezi toată discuția)
Membru al unui partid politic rabdatoare rabdatoare sint functionar public de executie, am nevoie de o schimbare, doresc sa ma inscriu intr-un partid politic .......ca un simplu membru, functia publica imi ... (vezi toată discuția)
Soldatul gradat voluntar este considerat cadru militar? denis10 denis10 Buna seara.Vreau sa imi Deschid o firma pentru comercializarea unor haine si nu stiu ce gen si daca pot deschide daca sunt caporal in armata romana.Am citi in ... (vezi toată discuția)