avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Inscriere intr-un partid politic
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Inscriere intr-un partid politic

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca un angajat contractual civil in cadrul MApN are dreptul sa fie membru de partid, si chiar sef de organizatie de municipiu?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 3 Octombrie 2016
Nu exista nicio interdictie prevazuta int-un act normativ in aceasta privinta.

Potrivit art.40 alin.2 din Constitutia Romaniei, nu pot face parte din partide politice judecătorii Curţii Constituţionale, avocaţii poporului, magistraţii, membrii activi ai armatei, poliţiştii şi alte categorii de funcţionari publici stabilite prin lege organică.
Buna ziua.
Am cautat inainte de a pune intrebarea si am gasit raspunsul de mai jos!? NU MAI ESTE DE ACTUALITATE??

"freeelis
Consilier juridic
9.88
3211
Data înregistrării:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00
Profil consultant
Cere consultanţă
[Explicaţii indice rating]

Dată post: Miercuri, 25 Mai 2011, 07:09
Neminem laedit qui suo iure utitur

Regulamentul de ordine interioară pentru personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale prevede ca, personalului civil îi este interzis:
- să-şi exprime sau să-şi manifeste public convingerile şi preferinţele politice, să favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice, în exercitarea atribuţiilor ce le revin;
- să declare sau să participe la grevă;
- să organizeze şi să participe la mitinguri şi demonstraţii în imediata apropiere a obiectivelor militare.

Daca ocupati o functie publica , atunci aveti in vedere art.94 din Legea nr.161/2003."
Regulamentul este inca in vigoare, dar nu interzice inscrierea intr-un partid politic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personalul civil din armata. victor1208 victor1208 Buna ziua, personalul civil din armata este o categorie aparte faţă de funcţionarii publici. Dacă poate cineva să îmi răspundă la întrebarea: ... (vezi toată discuția)
Membru al unui partid politic rabdatoare rabdatoare sint functionar public de executie, am nevoie de o schimbare, doresc sa ma inscriu intr-un partid politic .......ca un simplu membru, functia publica imi ... (vezi toată discuția)
Funcționar public, membru de partid? Alexandru2018 Alexandru2018 Dacă ești funcționar public pe o funcție de execuție poți sau nu sa faci parte ca un simplu membru in vreun partid politic ? (vezi toată discuția)