avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatea de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatea de crestere a copilului

Inainte sa nasc am lucrat cu norma intreaga, iar pe data de 08. 06. 2011 trebuie sa ma intorc la servici. Sefii mei vor sa ma puna sa lucrez cu jumatate de norma, iar eu nu vreau. Ce pot sa fac? Ii obliga legea sa ma primeasca la norma de la care am plecat sau pot sa faca ce vor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 25 Mai 2011
Textul legal care va ajuta este art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 care prevede:

„La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic ElenaaR ElenaaR Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil din noiembrie 2010 si as dori sa ma intorc la servici incepand cu ianuarie 2012. Seful meu mi-a spus ca nu doreste ... (vezi toată discuția)
Contract munca giullia giullia Daca am stat cu copilul acasa,patronul la care am fost angajata inainte sa nasc este obligat sa ma primeasca inapoi la locul de munca? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cic lauraionelia lauraionelia sunt in CIC pana la 2 ani si am ramas insarcinata iar. In luna oct tb sa ma intorc la munca, dar intre timp mi-au spus ca nu ma mai primesc ca mi-au ocupat ... (vezi toată discuția)