avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de prima inmatriculare

buna ziua
am platit in noiembrie 2008, taxa de prima inmatriculare ptr un vehicul second hand euro 3 , calculata cf OUG 50/2008,Conform ultimelor modificari legislative, pot sa recuperez suma de la ANAF? In caz afirmativ, pana cand am dreptul sa depun cererea de restituire a acesteia?
Va multumesc

Dupa ce am mai parcurs raspunsuri la acest subiect pe forum, am vazut ca e important de mentionat domiciliul, asa ca revin cu precizarea ca sunt din Brasov. Nu exista sansa recuperarii acestei sume decat prin instanta? Nu se poate sa obtine printr-o simpla cerere la ANAF atata timp cat exista atatea si atatea cazuri rezolvate?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
odishor, utilizator
Cel mai recent răspuns: r_ivanis , utilizator 09:08, 27 Mai 2011
Aveti toate sansele sa obtineti restituirea acestei sume de bani. Ceea ce trebuie sa faceti dvs.:
1. sa faceti o cerere de restituire a taxei la Administratia fiscala de la domiciliul dvs si sa solicitati restituirea acestei sume de bani
2. dupa ce veti primi raspunsul de la Finante veti formula cererea de chemare in judecata prin care veti solicita Tribunalului din raza dvs. de domiciliu sa fie obligata parata adica Finantele la restituirea acestei taxe care reprezinta o plata nedatorata. Ca si motive veti invoca caracterul discriminatoriu a acestei taxe, precum si hotararea Curtii de Justitie Europene data recent prin care se statueaza de asemenea caracterul discriminatoriu al taxei.
Veti avea castig de cauza cu siguranta!
Numai prin intermediul justitiei veti putea recupera taxa, in baza unei hotarari judecatoresti.
Buna ziua,
in baza recentei hotarari a CEJ, prin care s-a stabilit ca taxa este ilegala, nu se poate inmatricula o masina recent adusa fara a mai plati taxa?Ce sanse ar avea o cerere catre finante bazata pe hotararea CEJ?Mai ales ca statul pierde procese pe banda rulanta x-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare trust.2003 trust.2003 Buna seara, Firma la care lucrez este din Timisoara si a platit taxa de prima inmatriculare in 2008(luna noiembrie 2008). Se poate recupera? Daca da pe ce ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto constantin61 constantin61 Am achitat taxa speciala auto de inmatriculare in iunie 2007.Care sunt sansele de recuperare?Locuiesc in Bacau (vezi toată discuția)