Plecam din localitate o luna, suntem o famile compusa din 3 membri. Va rog spuneti-mi cum e legal sa procedez pentru a nu plati intretinerea in aceasta luna.
Administratorul sustine ca trebuie sa platim pentru o persoana.!!!???
Va multumesc,
M
Legal cand toti membrii familie nu locuiesc efectiv mai mult de 15 zile calendaristice dintr-o luna (depinde cum este prevazut si in Statutul Asociatiei). Sunteti exonerati de la plata cheltuielilor "repartizate pe persoana", absolut la toate, pentru luna respectiva, ramanand ca obligatie de plata doar numai cheltuielile ce se repartizeaza pe "cota parte-indiviza de proprietate"...Alt raspuns mai pertinent nu cred ca exista..:(
Avand in vedere intentia dvs ca o perioada mai mare de 15 zile sa nu locuiti la domiciliul stabil,in vederea calcularii cotelor de intretinere numai in ceea ce priveste partile comune,va revine dreptul sa informati oficial -in termen util presedintele de asociatie ,care in temeiul art 17 alin r) din HG nr 1588/2007 va dispune micsorarea numarului de persoane in evidenta asociatiei de proprietari ,conform solicitarii dvs
Informare inseamna in scris si nu verbal. Adresati o cerere scrisa si luati si numar de inregistrare sau daca nu doreste sa o inregistreze trimiteti-o cu posta cu confirmare de primire, cum ca veti lipsi de la adresa din data pana in data toti membri familiei.
Cererea scrisa cum vi s-a sugerat mai sus. La numar de persoane trebuie sa va treaca 0 (zero) pentru ca efectiv nu locuieste nimeni in acea perioada, dar si pentru ca sunteti scutiti de plata electricitatii, gazelor si gunoilui toti membrii familiei.
Niciunul nu plateste aceste utilitati.
Pentru restul cheltuielilor nu este nevoie de un numar de persoane, ci aceste cheltuieli se impart pe criteriul consumului sau al cotei-parti indivize.
Calcul cote
geony
Buna ziua.
As dori sa stiu si eu daca este legal sa treci la cotele de intretinere proprietarii care sunt plecati cu cerere de scoatere si si-au inchiriat ... (vezi toată discuția)