avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz de incredere prin intermediul okazii.ro
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz de incredere prin intermediul okazii.ro

Buna ziua!
Am incercat sa vand sau sa schimb un telefon pe okazii.ro(nokia n95)
In lista de mess a aparut o persoana care a zis ca e de pe okazii.ro si mi-a zis ca ar vrea sa faca schimb cu telefonul meu, el "avea" un nokia e 75 si mi s-a parut un schimb corect.Am cazut de acord ca mergem a doua zi amandoi in acelasi timp la posta sa punem coletele, el e din jud. Valcea, Dragasani iar eu sunt din jud. Bacau, Onesti, dupa ce am pus coletul l-am sunat pe individ si a zis ca l-a pus si el.
Toate bune si frumoase pana cand am incercat sa-l sun si sa aflu ca are telefonul inchis, pe messenger nu mai raspundea si am ajuns la concluzia ca am luat o mare teapa.Am sunat la oficiul postal din Dragasani si doamnele de acolo mi-au spus ca coletul a fost ridicat de acea persoana.
Am toate datele despre el si as vrea sa-mi recuperez bunul, cum ma sfatuiti?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danu_banu , utilizator 15:46, 25 Mai 2011
Buna ziua,
In primul rand cred ca ar fi trebuit sa cititi foarte bine regulamentul site-ului respectiv, mai ales cu privire la vanzari/cumpararile ori schimburile care se fac prin intermediul acestora, pentru ca, probabil ca acolo vi s-ar fi descris o procedura amanuntita.
In al doilea rand, daca spuneti ca aveti datele respectivei persoane, ati putea sa incercati sa ii faceti o plangere penala, insa, din punctul meu de vedere cred ca ar fi si mai bine daca ati mai avea arhivata conversatia de pe messenger cu acesta in care ati stabilit conditiile schimbului.
Parerea mea insa, este ca aveti putine sanse ... :(
discutiile care le-am avut pe messenger sunt salvate dar cred ca sunt slabe sanse sa se implice politia nu?
le poti prezenta insa, probabil ar fi destul de greu de dovedit ca id-ul respectiv ar apartine presupusului faptuitor.
Habar n-am dar, cert este ca trebuie sa incerci, ca oricum nu mai ai ce pierde.
Iar daca nicio persoana pagubita nu ar reclama niciodata nimic...ar deveni tarisoara noastra un rai al infractorilor.
Succes!
Multumesc mult.
O zi buna!
Du-te la sectia de politie de care apartii si reclama inselaciunea, cel mai probabil dupa un timp o sa iti recuperezi telefonul sau paguba.
Ar fi trebuit sa fi facut tranzactia prin okazii vedeai si tu ce calificative are, ce a mai facut in trecut,
Iti recomand pe viitor sa nu te mai lasi abordat pe messenger de oricine si sa ii trimiti un bun asa pe incredere.
Era sa imi iau si eu teapa acum vreun an (am primit un alt produs inferior celui comandat) da am facut plangere la politie si dupa 1 luna mi-am recuperat paguba de la vanzator. Am dat o declaratie la politie le-am zis userul si politia a cerut mai departe date despre el de la okazii, dar eu facusem tranzactia prin ei.

Succes



Alte discuții în legătură

Intrebare site okazii ionascu_andrei ionascu_andrei Buna ziua, Am folosit site-ul okazii si am pus la vanzare diverse produse. A venit un cumparator si mi-a cumparat produsele respective cerand detalii despre ... (vezi toată discuția)
Inselaciune okazii.ro garantia escrow AdiLup AdiLup Buna ziua! Am luat si eu o teapa pe Okazii. Pe scurt: am hotarat sa cumpar un laptop, am contactat utilizatorul pe privat in vederea incheierii licitatiei. ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau frauda ?!? tabooo tabooo Tin sa mentionez ca sunt utilizatorul siteului de licitatii binecunosctu okazii iar de curand am licitat pentru un telefon. Toate bune si frumoase pana cand am ... (vezi toată discuția)